Elena Basescu, in PE: Guvernul face tot posibilul sa opreasca lupta impotriva coruptiei

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 12:40
1769 citiri
Elena Basescu, in PE: Guvernul face tot posibilul sa opreasca lupta impotriva coruptiei
Foto: Arhiva

Elena Basescu a atras atentia, luni, in cadrul unei interventii de un minut in fata Parlamentului European, asupra faptului ca Guvernul socialist de la Bucuresti pune piedici in calea justitiei. In opinia europarlamentarului roman, Cabinetul Ponta face tot posibilul pentru a opri lupta anticoruptie.

"Vreau sa atrag atentia ca Guvernul socialist din Romania continua sa puna piedici justitiei si luptei impotriva coruptiei", a declarat Elena Basescu in plenul Parlamentului European.

Ca argumente in sprijinul afirmatiilor sale, fiica presedintelui a prezentat cifrele bugetelor aprobate de Parlament pentru principalele institutii care gestioneaza justitia in Romania. Scaderea cea mai mare, de peste o treime din bugetul alocat anului 2013, s-a produs in cazul Agentiei Nationale de Integritate, dar nu au fost scutite nici Ministerul Justitiei, care a pierdut 3,15% din buget, sau Ministerul Public, care a pierdut 5,60% din cat a avut in 2013.

"Bugetul pe 2014 aduce scaderi semnificative pentru principalele institutii din domeniul justitiei: Agentia Nationala de Integritate va pierde 10,3 milioane de lei fata de anul acesta, mai exact 34,2%, contrar recomandarilor Comisiei Europene din MCV; bugetul Ministerului Justitiei scade cu 94 de milioane de lei fata de anul trecut, iar al Ministerului Public scade cu 41 de milioane de lei fata de 2013", a aratat Elena Basescu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

In opinia europarlamentarului PPE, este clara tendinta USL de a impiedica lupta impotriva coruptiei, avand in vedere ca Guvernul Ponta are in componenta sa un ministru cu dosar trimis in instanta pentru frauda la referendumul din vara lui 2012, in persoana lui Liviu Dragnea, si mai multi fosti ministri (Victor Paul Dobre, Varujan Vosganian si Laszlo Borbely) au dosarele blocate in Parlament.

"Guvernul Ponta are un ministru trimis in judecata de DNA si mai multi deputati si senatori sunt protejati de Parlament, prin decizii ale majoritatii USL", si-a incheiat Elena Basescu argumentatia privind intentia Puterii de la Bucuresti de a limita efectele luptei anticoruptie.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Elena Basescu coruptie Ponta, #Elena Basescu discurs Parlamentul European , #europarlamentar