Elena Basescu, in conflict cu colegul Bodu de la PDL - Marul discordiei: Rromii si PSD

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 11:42 4492 citiri

Elena Basescu lanseaza un atac dur catre colegul sau europarlamentar Sebastian Bodu, pe care il eticheteaza drept "protejatul lui Adrian Videanu", acuzandu-l de o atitudine de non-combat la adresa PSD si de atacuri rasiste.

"Chiar de Ziua Internationala a Rromilor, protejatul lui Videanu, Bodu, a insistat sa mai dea o palma unei etnii oricum defavorizate. Timp de 4 ani, cel care a fost impus de Adriean Videanu sa reprezinte PDL la Bruxelles ne-a obisnuit cu atacuri rasiste, scandaluri de coruptie in PE -amendamente contra bani si atitudini non-combat la adresa adversarilor politici", scrie fiica cea mica a presedintelui pe contul sau de Faceook.

"La fiecare sedinta a delegatiei, Sebastian Bodu incearca sa ne convinga sa ramanem pasivi la actiunile PSD-ului, deoarece el mai are de platit ani buni pentru casa cumparata de la domnul Ilie Sarbu", adauga Elena Basescu.

Europarlamentarul face un apel la conducerea PDL "sa faca o evaluare obiectiva, si nu la nervi, a tuturor europarlamentarilor care reprezinta partidul, si sa ia masuri ca cei "invizibili sa devina vizibili".

Reactia Elenei Basescu vine dupa ce europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Asztalos Csaba, in care critica un articol din noua ordonanta de urgenta privind prevenirea si sanctionarea tuturor faptelor de discriminare.

Scrisoarea lui Bodu, marul discordiei

Este vorba de un proiect de act normativ elaborat si supus dezbaterii publice de CNCD, care a fost aprobat de Guvern, in sedinta din 27 martie, sub tilul "Ordonanta de Urgenta pentru modificarea OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor faptelor de discriminare".

Bodu se refera la art. 10 litera c) din proiectul de OUG, respectiv prevederea conform careia refuzul de a vinde sau de a închiria un teren sau imobil cu destinatie de locuinttă constituie contraventie (daca fapta nu constituie infractiune), cand se face in mod discriminatoriu fata de o persoana de o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala, varsta, sex sau orientare sexuala.

"Va aduc la cunostinta, pe aceasta cale, ca un contract de inchiriere este un contract "intuitu personae", adica incheiat in considerarea calitatilor personale ale co-contractantului (chiriasului). Asadar, este dreptul suveran al proprietarului de a decide cui inchiriaza, de a selecta chiriasul pe orice fel de criterii, refuzul de a inchiria catre o persoana neputand face obiectul vreunui scrutin", preciza Bodu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News