Elena Basescu implineste 30 de ani

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 08:28
5088 citiri
Elena Basescu implineste 30 de ani
Foto: Reuters

Elena Basescu s-a nascut la 24 aprilie 1980, in Constanta. Multa vreme a existat un adevarat mister in jurul varstei sale.

Pana sa devina membru al Parlamentului European, iar CV-ul oficial sa ajunga online, presa mondena scria despre Elena Basescu ca este nascuta in 1983. Pana si "Who's who", la capitolul dedicat lui Traian Basescu, scria ca acesta are o fiica nascuta in 1983.

A absolvit facultatea de afaceri economice si financiare - interne si internationale, Universitatea Romano-Americana, Bucuresti si are o diploma de master in stiinte politice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

La 24 februarie 2008, a fost aleasa in functia de secretar general al Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat-Liberal din Romania (cu 377 voturi pentru si 6 impotriva).

A fost imaginea mai multor companii din domeniul vestimentar si a participat la numeroase prezentari de moda pentru designeri ca Razvan Ciobanu sau pentru hair-stilistul Cristi Pascu.

In anul 2009, Elena Basescu a fost plasata prima pe lista PD-L pentru alegerile europarlamentare. Infruntand o mare opozitie din partea presei, Elena Basescu a decis sa candideze ca independent la aceste alegeri, dandu-si demisia din PD-L. A fost ajutata de colegii ei de la aripa tanara a PD-L.

A candidat sub brandul electoral EBa, care a fost aprobat de BEC. In 2009, a obtinut la alegerile europarlamentare 4,22% din voturi, care i-au asigurat locul in Parlamentul European. Chiar in noaptea de dupa alegeri, fiica mai mica a presedintelui tariii a revenit in partidul care a lansat-o, PD-L.

Gafele marca EBa

Si-a "castigat locul" in cartile de gramatica promovand o noua forma pentru pluralul cuvantului "succes" - succesuri. "Poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri... pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu tine", si-a exteriorizat Elena gandurile intr-o sincera declaratie de presa sustinuta in martie 2008. La Bruxelles, Elena Basescu ii delecteaza pe europarlamentari cu noi "delicii gramaticale romanesti".

Ea a facut un dezacord, spunand in plenul Parlamentului European ca formularele "vor fi traduse in toate limbile oficiale a UE", in loc de "ale UE". Cu toate acestea, Elena Basescu afirma ca se simte foarte bine in Parlamentul European, dar spune ca nu isi propune sa ramana la Bruxelles mai mult de doua mandate.

"Cel mai mult a inceput sa imi placa sa vorbesc in plen. Simt ca mi-au trecut emotiile. (...) Nu mai am trac in fata camerei de luat vederi, nu mai am trac in fata unei sali atat de impunatoare", a declarat Elena Basescu intr-un interviu acordat pentru emisiunea Focus Monden de la Prima TV.

O alta gafa care a facut deliciul presei este o propozitie completata pe un formular al companiei Blue Air. "Mi-ar placea ca si pe viitor zborurile companiei Blue Air sa decoleze si aterizeze la timp asa cum sa-ntamplat azi" a scris mezina presedintelui.

Viata personala

Despre relatia ei cu presedintele Traian Basescu are numai cuvinte de lauda. Seful statului a sprijinit-o si i-a luat apararea in campanie. El a criticat "campania pe care greii presei, adevarati barbati, au declansat-o de mai bine de o luna impotriva unui copil, fie el si al presedintelui".

"Mai am foarte mult de muncit pana sa indraznesc sa ma compar cu tatal meu, am pretentia ca presa sa nu aiba pretentia sa-mi schimb si numele, m-am nascut Basescu si o sa mor Basescu, chiar si daca ma voi casatori nu-mi voi schimba numele", sublinia mezina presedintelui.

La acest capitol, tot mai multe surse dau drept sigura casatoria, in aceasta vara, a Elenei cu Bogdan Ionescu, alias Syda. Fostul consilier al Ancai Boagiu, la ministerul Integrarii, Syda s-a aflat recent in centrul unui scandal mediatic, atunci cand a candidat singur pentru un post de consilier economic la ambasada Romaniei la Paris.

M.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Elena Basescu zi nastere, #Elena Basescu biografie, #Elena Basescu 30 ani , #stiri Elena Basescu