Elena Basescu critica sefele Organizatiei de femei ca il sustin pe Blaga

Marti, 12 Martie 2013, ora 18:28 1982 citiri
Foto: Evenimentul Zilei

Europarlamentarul PDL Elena Basescu le-a criticat, intr-o interventie in plenul Parlamentului European, pe colegele sale care detin functiile de conducere la Organizatia de Femei ca voteaza cu singurul barbat inscris in cursa pentru sefia partidului.

"Alegerile pt conducerea partidului din care fac parte au loc la sfarsitului acestei luni. In cursa s-au inscris 2 femei apartinand a doua generatii diferite si un barbat. Moral, in opinia mea, ar fi fost ca restul doamnelor cu functii din partid sa sustina una dintre cele doua candidaturi.

Insa, Presedinta Organizatiei de Femei si Prim-vice presedinta, care dealtfel au discursuri feministe inflacarate, si-au declarat sustinerea peentru singurul barbat aflat in cursa. Ma-ntreb ce fel de organizatie de femei este aceasta? Dansele il sustin pe cel care s-a opus vehement punerii in aplicare a statutului partidului care prevede o cota de 30% femei la toate alegerile", a spus Elena Basescu, in plenul PE, informeaza Evenimentul Zilei.

"Ma-ntreb de asemenea, cum este posibil ca actuala Vice-Presedinta a PPE, care a ajuns sa fie nominalizata pentru aceasta functie datorita sustinerii puternice a unei alte femei, il sprijina tot pe singurul barbat inscris in cursa", a mai declarat Elena Basescu, referindu-se la senatorul Anca Boagiu.

Elena Basescu si-a anuntat sustinerea pentru Elena Udrea, in cursa fiind inscrisa si Monica Macovei. In timp ce pe Vasile Blaga il sustine Andreea Paul Vass, pe Monica Macovei o sustin cu precadere colegii sai barbati, printre acestia fiind Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Ionut Popescu si Adrian Papahagi.

Noua conducere a PDL va fi aleasa la Conventia din 23 martie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News