Elena Basescu a trecut la PMP, dar nu candideaza la europarlamentare

Luni, 24 Martie 2014, ora 16:07
7902 citiri
Elena Basescu a trecut la PMP, dar nu candideaza la europarlamentare
Foto: B1TV

Elena Basescu a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca intra in Partidul Miscarea Populara, dar nu va candida la alegerile europarlamentare, desi i s-a oferit pozitia a doua pe lista de candidati, pozitie eligibila.

Elena Basescu a fost intampinata si insotita la conferinta de presa de presedintele PMP, Eugen Tomac, si de Elena Udrea, amandoi urandu-i "Bun venit!".

Fiica presedintelui a multumit pentru urari.

"La fel ca in anul 2009, am strans cu foarte mare usurinta numarul necesar de semnaturi pentru a candida. Am apelat la cunostinte din toate partidele politice, la prieteni si la familie. Le multumesc prietenilor din Miscarea Populara care mi-au oferit pozitia a doua pe lista lor. E o favoare foarte mare", a declarat Elena Basescu, adaugand insa ca PMP este un partid nou, care "nu a trecut testul electoral".

"Pozitionarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora. Trocurile imorale sunt rezervate marilor justitiari. Desi am numarul de semnaturi, nu voi candida independent pentru ca nu doresc sa iau 1-2-3 procente din scorul PMP", a explicat Elena Basescu.

Totodata, aceasta a subliniat ca isi doreste ca proiectul initiat de tatal ei sa reuseasca, iar in 2016 PMP sa ajunga la guvernare.

Elena Basescu a lansat un atac la adresa lui Mircea Diaconu, care de cateva zile se straduieste sa stranga semnaturile necesare pentru a candida ca independent la europarlamentare dupa ce a fost scos de pe listele PNL, el fiind puternic sustinut de trustul Intact.

"Domnul Mircea Diaconu sta catarat pe 'Antenele' Teatrului Nottara. O sa ii ofer semnaturile mele. I le trimitem", a declarat europarlamentarul cu ironie.

In acelasi timp, Elena Basescu si-a exprimat speranta ca toti cei care au semnat pentru candidatura sa ca independent vor da votul lor pe 25 mai candidatilor Partidului Miscarea Populara.

Elena Basescu a comentat si lista celorlaltor partide, spunand ca in timp ce la unii sunt pensionari, la ceilati "numai neveste disperate si gasca lor de prieteni", aluzie la listele PDL, PSD si PNL.

La randul sau, Elena Udrea a subliniat faptul ca mezina presedintelui "alege sa nu candideze pentru a opri speculatiile ipocrite care s-au facut de asa-zisi deontologi din presa de dreapta, de opozitie".

Pentru ca Elena Udrea a reamintit ca EBa a strans cele 100.000 de semnaturi necesare pentru a candida ca si independent, aceasta din urma a tinut sa sublinieze ca, de fapt, a adunat "mult peste 100.000".

"Doar acolo sunt 130 de mii, valabile, de fapt sunt aproape 150.000, dar m-am oprit", a declarat Elena Basescu aratand catre dosarele pe care le pregatise pentru a candida.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Elena Basescu Miscarea Populara, #Elena Basescu candidatura europarlamentare , #europarlamentar