Elena Basescu a gafat despre scutul antiracheta in Parlamentul European

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 19:07
6310 citiri
Elena Basescu a gafat despre scutul antiracheta in Parlamentul European

Eurodeputatul Elena Basescu a avut o interventie in plenul PE, in care a vorbit despre scutul antiracheta, incurcand data la care Romania a acceptat invitatia SUA de a participa la sistemul antiracheta si sustinand in mod eronat ca acordul pe acest subiect trebuie ratificat de Legislativul european.

"In data de 8 februarie 2010, Romania a acceptat invitatia facuta de catre presedintele Statelor Unite de a participa la dezvoltarea sistemului american de aparare antiracheta. Este o dovada de incredere acordata tarii mele, avand in vedere, inclusiv, profesionalismul de care a dat dovada armata romana in Afganistan si Irak.

Pe teritoriul Romaniei vor fi amplasate trei baterii a cate opt rachete fiecare. Calendarul convenit cu partea americana vizeaza functionarea acestui sistem de aparare incepand cu anul 2015", a spus Elena Basescu luni in plenul Parlamentului de la Strasbourg, in cadrul interventiilor de un minut privind chestiuni politice importante.

In fapt, CSAT a aprobat in 4 februaie instalarea de componente antiracheta pe teritoriul Romaniei incepand cu anul 2015, potrivit anuntului facut de presedintele Traian Basescu.

La finalul interventiei sale, Elena Basescu a mai comis o eroare, precizand ca in perioada imediat urmatoare vor fi initiate negocieri bilaterale pentru incheierea acordurilor necesare, urmand ca acestea sa fie ratificate de catre Parlamentul European.

"Tin sa precizez ca noul sistem nu este indreptat impotriva Rusiei. De altfel, o parte din observatiile si cererile de la Moscova au fost luate in considerare in redefinirea noii arhitecturi a sistemului american. in perioada imediat urmatoare vor fi initiate negocieri bilaterale pentru incheierea acordurilor necesare, urmand ca acestea sa fie ratificate de catre Parlamentul European", a spus fiica presedintelui.

Parlamentul European nu are nicio legatura cu acordurile dintre Romania si SUA privind scutul antiracheta, acordurile bilaterale dintre SUA-Romania pe acest subiect urmand a fi ratificate de Parlament, dupa cum tot presedintele Basescu a anuntat in 4 februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Basescu PE scut, #greseli PE scut antiracheta, #EBa scut antiracheta , #stiri Elena Basescu