EBa si C.V. Tudor participa la Festivalul International al Rromilor

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 21:50
2416 citiri
EBa si C.V. Tudor participa la Festivalul International al Rromilor
Foto: Daylife

Elena Basescu si Corneliu Vadim Tudor vor participa la Festival International al Rromilor, urmand a lua cuvantul in sectiunea destinata invitatilor, a anuntat, miercuri, Florin Cioaba, autointitulat rege al rromilor.

De sambata pana luni, la Sibiu, se vor intalni lideri ai rromilor din 35 de state europene, America, Australia si India, in cadrul Congresului Organizatiei Internationale a Rromilor, relateaza Realitatea TV.

Fiica presedintelui Traian Basescu a scris, pe Twitter, ca "la invitatia domnului Cioaba", va participa la Congresul International al Rromilor duminica.

In cadrul congresului se vor desfasura si expozitii de fotografie, lansari de carte, produse mestesugaresti traditionale si vor fi prezente ansambluri de dansuri rromanesc.

"Vom incerca sa gasim metode de a ne disocia de toti cei care incalca legile, care fac etnia de ras, dar nu numai etnia, ci si tarile in care traiesc, mai ales in cazul nostru, Romania. Vom incerca sa eliberam legitimatii speciale care sa arate identitatea si tara de provenienta a fiecaruia, sa-i monitorizam mai bine in tarile in care sunt si sa putem sa ne indepartam de cei care comit acte antisociale", a explicat Cioaba.

"Facem acest lucru pentru ca foarte multi rromi care comit infractiuni in Europa spun ca sunt din Romania, tara fiind singura blamata. Desi in Europa traiesc 13 milioane de rromi, se vorbeste doar de romii din Romania, nu si de cei din Polonia, Germania sau Franta", a adaugat Cioaba.

La congres sunt asteptate 250 de persoane, din care 150 sunt din afara Romaniei.

Potrivit lui Cioaba, se doreste deschiderea unui birou de informare destinat cetatenilor rromi in fiecare capitala europeana. De asemenea, cei mai bogati rromi ar putea infiinta o comisie in scopul de a-I ajuta financiar pe membrii etniei.

Vom incerca sa cream un fond din care sa venim in sprijinul r"romilor nostri prin constructia de locuinte, sa le gasim locuri de munca. Este o masura noua si clara. O facem pentru ca institutiile din tarile in care traiesc romii nu prea au facut acest lucru si noi vrem sa ne ajutam natia", a adaugat Cioaba, care este vicepresedintele Organizatiei Internationale a Rromilor.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Elena Basescu Festivalul Rromilor, #Corneliu Vadim Tudor rromi, #Festivalul International Rromilor , #europarlamentar
Comentarii
Poza GANDITORUL
GANDITORUL
rank 5
Aha, m-am prins dece regele Cioaba i-a facut cadou de nunta ebei
Poza tr2006
tr2006
rank 5
ce cauta vadim acolo? vrea sa le sparga zaiafetul?