EBa: Ne-am dorit copii pe care sa-i crestem noi, nu bonele filipineze. Traian Basescu, "bunicul model"

Duminica, 09 August 2015, ora 14:28
10506 citiri
EBa: Ne-am dorit copii pe care sa-i crestem noi, nu bonele filipineze. Traian Basescu, "bunicul model"
Foto: Facebook/ Elena Basescu

Fiica cea mica a fostului presedinte Traian Basescu, Elena Basescu, vorbeste despre viata personala, despre cum isi creste cei doi copii fara ajutorul bonelor si cum tatal sau este "un bunic model".

"Sa fii mama este cel mai frumos dar pe care il poti primi. Nu e deloc usor sa aduci pe lume doi copii, la un interval atat de scurt, un an si trei luni, dar orice efort si sacrificiu merita facute.

Efectiv, ai pentru ce sa traiesti si pare ca iti incepe viata din nou cu fiecare copil care ti se naste. Iti gasesti fericirea in lucruri aparent simple, dar care au o insemnatate uriasa.

(...) Avandu-i pe parinti, pe Bogdan si pe sora mea langa mine, ma simt cu adevarat binecuvantata. Pentru a trai toate aceste lucruri, orice sacrificiu, cum a fost cel al pauzei in cariera pentru mine, merita", spune Elena Basescu, pentru Evenimentul Zilei.

"Cand ai doi copii mici, asa cum se intampla in cazul meu, ai de fapt un job full time, cu o responsabilitate enorma. (...) Asa cum zice tata mereu: o zi cu copiii e ca o zi in mina", mai spune fiica cea mica a fostului presedinte, mama unei fetite de doi ani si a unui baietel de 7 luni.

Aceasta mentioneaza ca parintii si socrii o ajuta cu cresterea celor doi copii, iar Sofia urmeaza sa mearga la gradinita de la 1 septembrie, cand va implini doi ani.

"Eu si Bogdan ne-am dorit copii pe care sa-i crestem noi, nu bonele filipineze", subliniaza Elena Basescu, adaugand ca mama sa, Maria Basescu, "reprezinta mereu punctul de intalnire, pentru ca e o bunica foarte activa si implicata" in cresterea celor trei nepoti - Sofia si Traian si Radu, baietelul Ioanei Basescu.

"Tata si-a dorit foarte mult sa fie bunic. Atunci cand i s-au nascut toti cei trei nepotei, au fost momente in care l-am vazut cu adevarat fericit. Am stiut ca tata se va implica foarte mult in viata nepoteilor din prima clipa in care a tinut-o pe Sofia in brate.

Sta foarte mult cu toti cei trei nepotei ai sai si se mandreste ca e bunic si, mai ales, ca e bunicul a doi baietei. Aproape zilnic isi vede nepoteii, ii plimba si se joaca impreuna cu ei. E un bunic model", spune Elena Basescu despre tatal sau.

Intrebata daca si-a dori inca un copil, aceasta a raspuns: "Da, am si spus asta. Mi-ar placea sa am trei copii, dar, pe moment, ne bucuram de tot ce ne ofera si ne va oferi bunul Dumnezeu. (...) Desi stiu deja ce m-ar astepta: o noua provocare. Dar nu avem un plan, cum va dori Dumnezeu asa va fi".

Nu in ultimul rand, fiica cea mica a fostului presedinte dezvaluie ca a fost in vacanta pe litoralul romanesc si ca aglomeratia de acolo este semn bun pentru economie: "Sofia si-a mostenit bunicul, e cea mai fericita la mare. M-a bucurat sa vad ca hotelurile si plajele erau pline, cu greu gaseai un loc sa te asezi sa mananci. Ceea ce e un semn foarte bun pentru economie".

Despre revenirea in politica si ura oamenilor pe politicieni

Totodata, aceasta a vorbit si despre viata sa fara politica si despre o posibila revenire pe scena politica.

"Viata fara politica, in mod cert, mi-a oferit sansa sa privesc in perspectiva, sa vad lucrurile care conteaza cu adevarat in viata: copiii si familia", a spus Elena Basescu.

"Nu as spune neaparat ca am renuntat la cariera politica. Mai degraba am luat o pauza, pentru a ma ocupa de ce e mai important in viata: aducerea pe lume a copiilor si cresterea lor.

(...) Aparitia celor doua minuni, Sofia si Traian junior, in viata mea mi-a oferit insa o noua perspectiva. Imi doresc sa contribui la o Romanie mai buna in care ei sa creasca si sa traiasca. Am deja in gand o multime de idei pentru proiecte legislative pe zona de protectie sociala si de incurajare a natalitatii. Sunt lucruri mici, pe care le observ acum zi de zi, si pe care cred ca as putea sa le imbunatatesc.

(...) Daca va exista un context favorabil si daca imi va permite conjunctura, voi reveni in activitatea politica. Poate chiar de anul viitor", dezvaluie fostul europarlamentar.

Elena Basescu, atac la Iohannis: Daca majorau salariile pe vremea tatalui meu ieseau cu furci si topoare

Elena Basescu mai afirma ca romanii ii urasc pe politicieni, crezand ca tot raul zilnic este din cauza acestora.

"Eu nu as spune ca romanii nu au incredere in politicieni, as spune, de-a dreptul, ca ii urasc. S-a creat aceasta imagine ca tot raul din viata noastra cotidiana este rezultatul actiunii politicului asupra noastra. Presa a contribuit masiv la aceasta perceptie si nu cred ca lucrurile urmeaza sa se imbunatateasca intr-un timp scurt.

(...) Nu trebuie sa facem o confuzie, care este adesea propagata de presa: societatea romaneasca are nevoie de o noua clasa politica, nu de reciclarea ei", a mai declarat Elena Basescu.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Elena Basescu copii, #Traian Basescu bunic , #Traian Basescu
Comentarii