EBa, despre respingerea Legii amnistiei: Hotia nu mai are viitor in Romania

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 22:12
3250 citiri
EBa, despre respingerea Legii amnistiei: Hotia nu mai are viitor in Romania
Foto: Facebook/ Elena Basescu

Fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu, sustine ca respingerea Legii amnistiei si gratierii este o victorie a romanilor si arata ca "hotia nu mai are viitor in Romania".

"Respingerea Legii Amnistiei si Gratierii in Parlament reprezinta o victorie a romanilor. Mai mult ca niciodata, la aceste alegeri prezidentiale, oamenii au sanctionat coruptia.

Penalii care se foloseau de asemenea tertipuri pentru a se situa deasupra legii au fost obligati de romanii iesiti la vot sa accepte realitatea ca asa nu mai merge. Hotia nu mai are viitor in Romania", a scris pe Facebook Elena Basescu.

Legea amnistiei a fost respinsa de Parlament

Camera Deputatilor a respins prin vot, marti, Legea amnistiei si gratierii. Votul a fost unul covarsitor: 293 de deputati din 297 prezenti au votat impotriva proiectului de lege.

Subiectul nu a mai fost dezbatut, ci supus direct la vot. Camera Deputatilor este camera decizionala.

Iohannis il provoaca pe Ponta, "ca intre barbati": Sa respingem Legea amnistiei si gratierii

ACL si Klaus Iohannis au sustinut in repetate randuri pe parcursul acestui an ca alianta PSD-UNPR-PC a tinut proiectul la sertar asteptand ca Victor Ponta sa castige alegerile prezidentiale si legea sa fie votata fara a exista riscul scandalizarii opiniei publice.

Mai mult, Klaus Iohannis l-a provocat pe contracandidatul sau Victor Ponta sa hotarasca "barbateste" convocarea Parlamentului si respingerea acestei controversate legi cu doua zile inainte de alegerile prezidentiale. Victor Ponta nu a acceptat.

"Domnule Ponta, ca intre barbati, haideti sa convocam maine Parlamentul si sa inchidem odata pentru totdeauna capitolul rusinos al Legii amnistiei si gratierii!", a spus primarul Sibiului catre presedintelele PSD in timpul celei de-a doua dezbateri, organizata la B1 TV, miercuri seara.

Iohannis a cerut vot marti pe legea gratierii si amnistiei. O va respinge PSD in Parlament? (Video)

Cine minte dintre Ponta si Iohannis? Ce s-a votat legat de legea amnistiei si gratierii in Parlament

Dupa victoria categorica obtinuta de Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale, Valeriu Zgonea si Victor Ponta au acceptat ca legea sa fie pusa de urgenta pe ordinea de zi si au sustinut ca PSD va vota pentru respingerea ei. Numerosi lideri PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au opinat ca Legea amnistiei e posibil sa fi fost unul dintre lucrurile cheie care au inclinat balanta in favoarea lui Iohannis.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Elena Basescu Legea amnistiei, #legea amnistiei respinsa , #europarlamentar