Ce fac europarlamentarii romani la Bruxelles - topul celor mai harnici si celor mai lenesi alesi

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 12:28
11810 citiri
Ce fac europarlamentarii romani la Bruxelles - topul celor mai harnici si celor mai lenesi alesi
Foto: Facebook/Elena Basescu

Europarlamentarii romani se afla pe locul cinci in topul luarilor de cuvant in parlamentul European (PE), iar Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, a avut cea mai multa activitate in Parlamentul European dintre conationali.

Reprezentantii Romaniei in PE au tinut 8.116 discursuri din vara lui 2009 si pana in prezent, cifra ce reprezinta 6,77% din totalul cuvantarilor din PE.

Astfel, tara noastra este devansata doar de Portugalia, Slovacia, Lituania si Austria.

Mai mult, politicienii romanii au adresat 1.905 intrebari si interpelari, au intocmit 93 de rapoarte si au o prezenta medie de 86,67% la sedintele de plen, conform statisticilor prezentate de site-ul MEPranking.eu.

Elena Basescu este cel mai bun europarlamentar roman, cu 1.406 activitati in cadrul institutiei, adica 1.103 de discursuri si 234 de motiuni.

Per total, fiica cea mica a presedintelui Romaniei se afla pe locul 21 dintre cei 763 membrii ai PE.

Elena Basescu a rostit trei discursuri intr-o zi, in Parlamentul European

Al doilea cel mai activ europarlamentar roman este social-democrata Adriana Ticau, cu 1.204 actiuni, din care 1.004 sunt discursuri in plen. Ea se afla pe locul 27 in ierarhia eurodeputatilor.

Monica Macovei (PDL) se afla pe pozitia a treia, cu 924 de actiuni si o prezenta de 88%, ceea ce o plaseaza pe locul 39 in clasamentul general.

Mai mult, Cristian Preda si Iosif Matula, dar si PSD-istul Sabin Cutas se afla printre romanii care au o prezenta de peste 99% la sedintele la nivel european.

Care sunt cei mai lenesi europarlamentari romani

La polul opus se afla Eduard Hellvig de la PNL, care are doar 15 activitati in Parlamentul European. Mai prost sta Ovidiu Silaghi, cu doar 5 activitati in plenul european.

Totusi, Dan Dumitru Zamfirescu (PRM), cel care i-a luat locul lui Gigi Becali dupa ce acesta a fost validat ca deputat in Parlamentul Romaniei, a fost prezent la aproape toate sedintele de plen, dar nu a luat nici macar o data cuvantul in PE.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Elena Basescu activitate parlamentul European, #Elena Basescu europarlamentar, #activitate europarlamentari romani , #europarlamentar