Scandal cu transportul la Electric Castle. Cozi uriașe la autobuze, zeci de șoferi găsiți de Poliție beți sau drogați

Sambata, 16 Iulie 2022, ora 23:06
5817 citiri
Scandal cu transportul la Electric Castle. Cozi uriașe la autobuze, zeci de șoferi găsiți de Poliție beți sau drogați
Mulți participanți au mers pe jos zeci de minute până la gara din Bonțida, pentru a lua trenul FOTO Știri de Cluj

Organizatorii festivalului Electric Castle au anunțat sâmbătă mai multe măsuri, după ce cu o noapte înainte mii de participanți la festival au stat chiar și șapte ore la coadă pentru a prinde un loc în autobuzul care să îi ducă înapoi la Cluj-Napoca.

Deși organizatorii au făcut apel la participanți să nu meargă cu mașina la festival, firma care se ocupă de transportul lor a fost depășită de situație, neputând asigura capacitatea necesară pentru a satisface în timpi rezonabili cursele.

În condițiile în care timpul de așteptare a depășit cinci ore, mulți au decis să meargă pe jos zeci de minute până la gara din Bonțida, pentru a lua trenul, notează monitorulcj.ro

”Recunoaștem că rândurile de așteptare și timpul petrecut la cozi poate fi dificil. Și uneori este clar că sucks (e nasol- n.r). De asemenea, știm că majoritatea dintre voi doriți să mergeți acasă aproximativ în același timp și facem tot posibilul pentru a eficientiza fluxul, dar există ore de vârf care încă ne dau bătăi de cap. Erorile au fost observate și vom încerca să le rezolvăm după cum urmează: renunțăm la îmbarcarea prioritară; lucrăm cu autoritățile pentru ca traficul să fie cât mai fluid posibil. Căutăm rute alternative în timp ce scriem acest mesaj. Lucrăm la optimizarea procedurii de îmbarcare în autobuz. Vom crește ritmul de îmbarcare, prin redirecționarea traficului pe strada conectată la stația de autobuz. De asemenea, puteți ajuta cumpărând biletul din timp. Semnalul telefonului poate deveni dificil atunci când sunt mulți oameni în același locație. Atât ne permite infrastructura”, au transmis organizatorii Electric Castle.

Aceștia le-au recomandat participanților să încerce să își planifice călătoria astfel încât să plece mai devreme din oraș pentru a evita cozile lungi.

”Când vine weekendul, există trafic intens pe șosea și noi adăugăm la acesta. De asemenea, vă rugăm să evitați să vă grăbiți spre autobuz imediat după spectacolele de pe scena principală seara. Suntem la țară. Într-un sat mic. Construind totul de la zero în fiecare an. Vă rugăm să suportați alături de noi situația”, au mai transmis organizatorii.

Controale pentru combaterea consumului de alcool și droguri la volan

Polițiștii rutieri au anunțat că peste 700 de șoferi au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest vineri, pe DN 1C, drumul spre Electric Castle.

”Ieri, echipajele de poliție rutieră au acționat în cascadă pe DN1C E576, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive. În urma activităților, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 29.000 de lei, dintre care 5 pentru consumul de alcool. Pentru nerespectarea normelor rutiere, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. În cazul a 12 autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice, s-au reținut certificatele de înmatriculare. Totodată, polițiștii rutieri au constatat 13 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 12 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
UOKiK a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 milioane de dolari) pentru că a indus în eroare clienţii în privinţa disponibilităţii produselor şi a datelor de...
Poliția din Bihor ia măsuri drastice.Toți șoferii băuți sau drogați vor merge în arest
Poliția din Bihor ia măsuri drastice.Toți șoferii băuți sau drogați vor merge în arest
Șeful Poliţiei Bihor, chestorul Alin Haniş, a declarat că agenţii rutieri vor dispune reţinerea tuturor şoferilor găsiţi la volanul maşinilor, în trafic, cu alcoolemii mari sau sub...
#Electric Castle, #2022, #festival, #Cozi, #transport, #soferi drogati , #festival