Elcen, gata să iasă din insolvenţă. Ce se va întâmpla cu apa caldă și căldura în București

Marti, 08 Februarie 2022, ora 16:41
2553 citiri
Elcen, gata să iasă din insolvenţă. Ce se va întâmpla cu apa caldă și căldura în București
Electrocentrale Bucureşti a intrat în procedură de insolvenţă în 2016 FOTO Pixabay

Electrocentrale Bucureşti SA, adică Elcen, principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Bucureşti şi unul dintre cei mai importanţi producători de energie electrică la nivel naţional, a anunțat marți, 8 februarie, iniţierea demersurilor de stingere a tuturor obligaţiilor de plată asumate prin planul de reorganizare în vederea închiderii procedurii de reorganizare judiciară şi, implicit, a procedurii de insolvenţă.

Ca urmare a aprobării situaţiei financiare a Elcen de către Comitetul Creditorilor, se creează contextul pentru distribuirea sumelor restante către creditorii chirografari, ultima categorie de creditori vizaţi pentru plata creanţelor în conformitate cu planul de reorganizare modificat al Elcen.

Imediat după plata creanţelor, Elcen va face demersurile legale la Tribunalul Bucureşti pentru ieşirea din procedura de insolvenţă şi reintegrarea companiei în circuitul economic.

Potrivit comunicatului, Elcen a reuşit să-şi redreseze activitatea ca urmare a disponibilităţii şi eforturilor reprezentanţilor societăţii, aflată în dificultate financiară, de a găsi soluţii viabile pentru a depăşi această situaţie. Deşi, din punct de vedere statistic, numărul societăţilor redresate şi reintegrate în circuitul economic este mic raportat la numărul societăţilor radiate, atât structurile de decizie din cadrul Elcen, cât şi angajaţii, s-au dedicat acestui demers, rezultând cele mai bune şi aplicate idei pentru redresarea societăţii.

Ieşirea din dificultate financiară a Elcen face posibilă accesarea fondurilor externe nerambursabile de la Uniunea Europeană sau a creditelor bancare pentru modernizarea centralelor termoelectrice pe care le deţine, în conformitate cu normele europene şi naţionale privind protecţia mediului.

Realizarea investiţiilor creează contextul favorabil pentru respectarea criteriilor de eficienţă energetică, asigurarea continuităţii furnizării agentului termic necesar pentru distribuţia apei calde şi a căldurii către locuitorii capitalei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire şi asigurarea energiei electrice esenţiale pentru Bucureşti şi sistemul energetic naţional.

"Deşi Elcen a făcut toate eforturile pentru ieşirea din insolvenţă cu scopul de a-şi consolida rolul economic şi social vital pe care îl deţine, atât pentru securitatea energetică la nivel naţional, cât şi pentru sistemul de termoficare al capitalei, este în continuare nevoie de o colaborare eficientă între toţi participanţii la sistemul centralizat de încălzire al capitalei (Guvern, Primăria Municipiului Bucureşti, Elcen-Termoenergetica), astfel încât să se identifice cele mai bune soluţii pentru menţinerea contextului favorabil creat prin această ieşire din insolvenţă", precizează sursa citată.

Electrocentrale Bucureşti a intrat în procedură de insolvenţă în 2016, având la bază un program coerent de reorganizare în care se urmăreşte cu prioritate eficientizarea activităţii societăţii, în scopul îmbunătăţirii situaţiei financiare. Planul de reorganizare a societăţii, în vederea eficientizării activităţii, a fost depus în 2018.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
Mai mulți indivizi din București deghizați în femei au păcălit pe internet alți bărbați că le oferă servicii sexuale. Ce pățeau victimele când se întâlneau cu infractorii
Mai mulți indivizi din București deghizați în femei au păcălit pe internet alți bărbați că le oferă servicii sexuale. Ce pățeau victimele când se întâlneau cu infractorii
Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti după ce, deghizaţi în femei, ar fi postat pe un site anunţuri privind oferirea de servicii sexuale. Indivizii au atras alţi...
#ELCEN insolventa, #ELCEN, #apa calda Bucuresti, #caldura Bucuresti, #Bucuresti , #Bucuresti