Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”

Luni, 27 Iunie 2022, ora 03:30
11152 citiri
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Dezbaterea a dovedit că politicienii n-au înțeles nimic FOTO Colaj Ziare.com

Camera Deputaților a votat marțea trecută, 21 iunie, un proiect de lege prin care se introduce educația sexuală în școli, de la clasa a 8-a, cu acordul scris al părinților. În timpul dezbaterilor, majoritatea politicienilor au dovedit că nu au înțeles nimic.

Proiectul de lege a fost întors o dată în Parlament de președintele Klaus Iohannis și merge acum la promulgare. Cu toate astea, în textul legii nu apare sintagma de „educație sexuală”, ci „educație pentru viață” și „educație sanitară”. Totodată, USR s-a străduit, în zadar, să introducă materia de la o clasă mai mică.

Dezbaterile din sală au dovedit însă că marea majoritate a politicienilor nu au înțeles nevoia unei astfel de legi și au reacționat prin enunțuri false, dezinformări sau insinuări misogine la adresa celorlalți colegi din Parlament. Ziare.com vă prezintă cele mai controversate discursuri care au avut loc în dezbaterea legii.

Alin Coleșa (AUR): „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avortul la adolescenți, de sexualizarea lor. O astfel de educație ar trebui să aibă la bază niște concepte sănătoase. Expun doar câteva dintre ele. Ar trebui să fie încurajați să diminueze nevoia de atracție fizică prin promovarea sportului. Tot felul de pericole care există în mediul digital legate de aceste aspecte.”

După reacția deplasată a membrului AUR, deputatul USR Geanina Tulbure a explicat de la tribună care este realitatea din România precum și necesitatea educației sexuale.

Geanina Tulbure (USR): Trebuie să vorbim mai mult despre educația sexuală, nu cea sanitară, trebuie să vorbim despre sex într-o țară în care suntem numărul 1 la mame minore, țara în care violența domestică există în familii, trebuie să vorbim de consimțământ. Elevii noștri nu cunosc ideea de consimțământ. Nu înțeleg de ce trebuie să vorbim despre educație sanitară într-o țară care se află în spatele Uniunii Europene pentru că nu suntem la curent cu elevii noștri în școală. Elevii noștri care învață despre sex de pe Internet, din filmele porno. Să nu ne ascundem, nu este un subiect tabu, ar trebui să ne educăm copii așa cum sunt educați în Uniunea Europeană.

Discursul deputatei a fost huiduit de o parte dintre parlamentari, iar următorii vorbitori au căutat să o desființeze. Printre ei a fost și un deputat din partea minorităților, care a afirmat că înainte de a ajunge în Parlament a fost dascăl.

„Colega dvs are gura plină”

Adrian-Miroslav Merka (minorități): În cadrul orelor de dirigenție am avut obligația să pregătim copii pentru așa ceva. Am avut și avem în continuare obligația să pregătim părinții pentru aceste activități neprincipiale. Nu vă supărați. Credeți că Europa asta ne prezintă tot ceea ce este bun? Cred că vă uitați prea mult la o Europă care se cam schimbă. Suntem o țară democratică, dar și o țară creștină.

Adrian Solomon (PSD): Bazaconiile care le spun unii sau alții nu au nicio legătură cu legea. Au doar o legătură cu un amendament pe care o fostă colegă de-a noastră, doamna Iurișnițel (n.red.: Cristina Iurișniți USR) a strecurat pe la egalitate de șanse, crezând astfel că va introduce în școli nu-știu-ce programe revoluționare despre cum și în ce fel trebuie să transformăm tinerele generații în progresiști sau neo-marxiști sau ce să-i facem. Eu nu cred că știți când vorbiți despre lucrurile astea, ce credea Lenin despre familie și despre rolul femeii în societate și al copiilor. Sper să vă opriți la nivelul la care îl povestea colega dvs., cu gura plină aici.

Solomon a fost chemat apoi de către un deputat USR să-și ceară scuze la tribună pentru replica misogină adresate Geaninei Tulbure, însă acesta a refuzat.

„Prin educație sexuală se ridică numărul de sarcini”

Dumitru Coarnă (fost psd, actual neafiliat): Noi în Uniune am intrat cu fața, nu cu spatele. Trebuie să rămânem cu fața, trebuie să rămânem creștini-ortodocși, nu trebuie să venim acuma, pe repede-înainte, să implementăm niște principii care nu sunt ale noastre, nu sunt ale poporului român, nu sunt ale celor care fac parte din această religie creștin-ortodoxă. Sigur, că acum 500 de ani dacă erai homosexual te spânzurau. Acum dacă nu ești, o să te dea afară din țară. Haideți să fim serioși, să rămânem ancorați în realitățile noastre.

Alin Coleșa (AUR; replică): S-a spus că nu știu ce vorbesc, pentru că această educație sexuală ar duce la reducerea numărului de sarcini pentru minore. O minciună. O mare minciună. Prin acest tip de educație exact asta se face, se ridică numărul de sarcini nedorite prin sexualizare, o super sexualizare, o hipersexualizare timpurie. Se toarnă gaz pe foc.

George Simion (AUR): Colegii de la USR au o problemă cu titlul acestei legi. Vor neapărat educație sexuală. Nu au auzit când erau mici de suficient de multe ori cuvântul sex, asta clamează, și vor să audă: sex, sex sex, sex sex sex. Na, sunteți mulțumiți? Este o lege a educației sanitare.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#educatie sexuala, #educatie sanitara, #politicieni, #insulta parlament, #dumitru coarna, #adrian solomon, #PSD, #aur, #George Simion AUR , #stiri politice