Udrea ataca propunerea lui Hellvig la sefia SRI: E ales de Coldea, va lua pozitie de drepti (Video)

Joi, 19 Februarie 2015, ora 22:05
7251 citiri
Udrea ataca propunerea lui Hellvig la sefia SRI: E ales de Coldea, va lua pozitie de drepti (Video)
Foto: Facebook/ Elena Udrea

Elena Udrea sustine ca propunerea lui Klaus Iohannis pentru functia de director al SRI, Eduard Hellvig, va lua "pozitie de drepti" in fata actualului sef interimar al Serviciului, generalul Florian Coldea, pe care deputatul PMP l-a denuntat la DNA.

"Am spus in denuntul pe care l-am facut la Parchet ca viitorul sef SRI va fi ales de Coldea. Iata ca asa este! Singurul lucru pe care Eduard Hellvig il va face acolo este sa ia pozitie de drepti in fata adjunctului sau cu patru stele. De altfel, este obisnuit cu aceasta ipostaza din campania electorala pentru prezidentiale", a scris pe Facebook Elena Udrea.

Dupa ce, cu cateva minute inainte, fostul presedinte Traian Basescu scrisese pe reteaua de socializare ca propunerea pentru sefia SRI este "omul lui Voiculescu", fostul ministru al Turismului a intarit aceasta afirmatie.

Basescu, despre propunerea lui Hellvig la SRI: Socant, e omul lui Voiculescu

"Il felicit pe Dan Voiculescu - nu credeam ca, in puscarie fiind, va putea sa-si numeasca propriul om in fruntea principalului serviciu de informatii din Romania.

Il rog pe domnul Ion Cristoiu sa faca publice insemnarile din jurnalul meu referitoare la Hellvig si Coldea ca sa vedeti ca lucrurile se intampla exact asa cum am spus eu ca se vor intampla inca din noiembrie", a mai notat Elena Udrea.

Aceasta incheie, subliniind ca precizarile pe care le face nu au legatura cu cauza penala pentru care s-a dispus inlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu.

"PS. Ca sa nu existe trepidatii la RomaniaTv si Antena3, fac precizarea ca am voie sa comunic pe orice alte teme decat cele legate de cauza penala in care s-a dispus arestul la domiciliu", a mai afirmat fostul ministru al Turismului.

Udrea l-a denuntat la DNA pe seful SRI - il acuza ca i-a cerut lui Cocos bani pentru Ghita (Video)

Pe 30 ianuarie, Elena Udrea a anuntat ca a depus la Directia Nationala Anticoruptie un denunt impotriva directorului interimar al SRI, generalul Florian Coldea.

Deputatul sustinea atunci ca Florian Coldea i-ar fi cerut fostului sau sot, Dorin Cocos, sa-i dea patronului Romania Tv, Sebastian Ghita, 500.000 de euro pentru finantarea televiziunii.

Elena Udrea, audiata miercuri la DNA in denuntul pe care l-a facut

"Eu stiu foarte multe lucruri, pe care le-am aflat unele din discutiile directe, sa zicem, cu dl Coldea, altele pe care le-am aflat de la persoane care s-au intalnit sau au colaborat in anumite momente cu dl Coldea", a spus Elena Udrea.

Intrebata ce va face cu informatiile pe care le are, aceasta a raspuns: "Am facut un denunt. (...) Da, la DNA".

"Un denunt in care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea si despre... o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruta Kovesi", a mai precizat fostul candidat la prezidentiale.

Eduard Hellvig, propus la sefia SRI: Va primi votul Parlamentului? - ce partide il sustin

Iohannis l-a propus pe Eduard Hellvig sef la SRI: Am cautat pe cineva pregatit

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o scurta declaratie de presa, joi seara, in care a anuntat ca l-a propus pe fostul ministru liberal al Transporturilor Eduard Hellvig pentru conducerea Serviciului Roman de Informatii.

Iohannis: Hellvig e o persoana calma - ce se va intampla cu Florian Coldea

Presedintele a spus despre Eduard Hellvig ca este o persoana care cunoaste actorii politici si care are suficiente cunostinte despre activitatea SRI, precizand ca "probabil" Parlamentul va lua in dezbatere propunerea saptamana viitoare.

F.N.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Udrea Hellvig ales Coldea, #Elena Udrea Hellvig SRI, #Hellvig propus SRI, #Hellvig SRI Voiculescu , #SRI