Tariceanu, dubii in legatura cu Hellvig la sefia SRI: Sa vedem daca inspira incredere

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 11:55
2690 citiri
Tariceanu, dubii in legatura cu Hellvig la sefia SRI: Sa vedem daca inspira incredere

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca va anunta daca il sustine sau nu pe Eduard Hellvig, propunerea lui Klaus Iohannis pentru sefia SRI, dupa ce se va consulta cu membrii PLR si cu partidele din coalitia de guvernare.

"Dupa ce ma voi consulta cu colegii mei din PLR si cu partidele din coalitie, vom anunta un punct de vedere. Pentru ca (Hellvig - n.red.) nu era o prezenta care s-a facut remarcata in mod deosebit in PNL, nu pot face comentarii legate de competentele politice ale domniei sale. Din moment ce a fost propus de presedintele Iohannis, banuiesc ca era cea mai buna varianta", a declarat vineri Tariceanu.

Liderul PLR a anuntat ca Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor se vor reuni, cel mai probabil, luni, insa "procedura trebuie sa presupuna timpul necesar audierii candidatului propus de presedinte".

"Va trebui sa cantarim propunerea din toate punctele de vedere, mai ales in contextul actual, in care exista o tulburare majora in societate in legatura cu activitatea serviciilor. Trebuie sa vedem daca persoana nominalizata inspira increderea ca serviciile vor functiona sub o conducere ferma, capabila sa cenzureze excesele pe care puterea le genereaza", a explicat Tariceanu.

Rugat sa comenteze faptul ca Klaus Iohannis a propus o persoana din anturajul sau, seful Senatului a spus ca "este dreptul presedintelui sa faca o nominalizare, presedintele nu trebuie sa dea prea multe explicatii de ce il vrea pe X sau pe Y, el face o nominalizare si noi trebuie sa o analizam".

Si presedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, ca nu stie deocamdata daca il va vota sau nu pe Eduard Hellvig in functia de director al SRI, o decizie in acest sens urmand sa se ia in cadrul grupurilor parlamentare.

Ponta nu stie daca il va vota pe Hellvig la sefia SRI: Nu-s chiar de capul meu

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca l-a nominalizat pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru functia de director al SRI.

Propunerea a fost salutata de PNL, UNPR, UDMR, precum si de mai multi politicieni, printre care Crin Antonescu, Adrian Nastase si Dan Voiculescu.

Hellvig, nominalizat la sefia SRI. Reactia UNPR

Eduard Hellvig, propus la sefia SRI: Va primi votul Parlamentului? - ce partide il sustin

Singurii care au comentat negativ au fost Traian Basescu si Elena Udrea, care au reamintit ca Eduard Hellvig a facut parte ani de zile din partidul fondat de Dan Voiculescu si a fost unul dintre initiatorii si sustinatorii suspendarii presedintelui din 2012.

Basescu: Premierul de la Grivco reuseste sa nominalizeze la SRI un om al lui Voiculescu. Socant! (Video)

Udrea ataca propunerea lui Hellvig la sefia SRI: E ales de Coldea, va lua pozitie de drepti (Video)

Eduard Hellvig va fi audiat, luni, in comisia de control SRI, dupa care va fi votat in plenul reunit al celor doua camere parlamentare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Tariceanu Eduard Hellvig, #Tariceanu Eduard Hellvig SRI , #SRI