Hellvig, nominalizat la sefia SRI. Reactia UNPR

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 08:40
2461 citiri
Hellvig, nominalizat la sefia SRI. Reactia UNPR
Foto: site oficial Eduard Hellvig

UNPR anunta vineri dimineata ca va sustine propunerea lui Eduard Hellvig la sefia SRI.

Partidul condus de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, saluta decizia presedintelui Klaus Iohannis, "asa cum a sustinut si cresterea bugetului pentru Aparare, tocmai pentru ca aceste propuneri raspund unor exigente majore ce tin de stabilitate si de apararea interesului national", se arata intr-un comunicat al biroului de presa al UNPR remis Ziare.com.

"Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a pledat, inca de la infiintare, pentru stabilitate politica si institutionala.

In egala masura, UNPR sustine orice act politic sau institutional ce vizeaza consolidarea stabilitatii. Un astfel de act este, fara indoiala, desemnarea de noi directori pentru Serviciul Roman de Informatii si pentru Serviciul de Informatii Externe. Mai ales in actualul context de securitate si in fata provocarilor interne si externe carora Romania trebuie sa le faca fata, tergiversarea din ratiuni politice a unor astfel de numiri ar fi un gest contrar interesului national", isi motiveaza decizia liderii UNPR.

In acelasi document se arata ca UNPR sustine si actuala coalitie de guvernare din care face parte alaturi de PSD, dar si "deciziile presedintelui Klaus Iohannis menite sa aduca stabilitate, eficienta si performanta in cele trei domenii, evident in acord cu prerogativele sale constitutionale".

"Confruntarea intre partide, competitia si polemica nu trebuie sa afecteze buna functionare a institutiilor fundamentale ale tarii: Armata, Serviciile de informatii si Justitia", este opinia celor de la UNPR.

Iohannis l-a propus pe Eduard Hellvig sef la SRI: Am cautat pe cineva pregatit

Cine este Eduard Hellvig, propus sef la SRI

Eduard Hellvig, propus sef la SRI: Sunt onorat de increderea pe care mi-a acordat-o presedintele

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o scurta declaratie de presa, joi seara, in care a anuntat ca l-a propus pe fostul ministru liberal al Transporturilor Eduard Hellvig pentru conducerea Serviciului Roman de Informatii.

Iohannis: Hellvig e o persoana calma - ce se va intampla cu Florian Coldea

Seful statului a spus despre Eduard Hellvig ca este o persoana care cunoaste actorii politici si care are suficiente cunostinte despre activitatea SRI, precizand ca "probabil" Parlamentul va lua in dezbatere propunerea saptamana viitoare.

Il va vota PSD pe Eduard Hellvig la sefia SRI? Ce spune Victor Ponta

Intrebat daca formatiunea sa il va vota pe Eduard Hellvig la sefia SRI, presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi ca acest aspect va fi discutat in sedinta grupurilor parlamentare ale PSD, care vor lua si o decizie in acest sens.

Ce spune Crin Antonescu despre propunerea ca Eduard Hellvig sa fie noul sef SRI

Liderul liberalilor, Alina Gorghiu, a afirmat ca PNL sustine propunerea facuta joi seara de Klaus Iohannis, punandu-se astfel capat interimatului si atacurilor politice.

Basescu: Premierul de la Grivco reuseste sa nominalizeze la SRI un om al lui Voiculescu. Socant!

In schimb, fostul presedinte Traian Basescu a criticat propunerea lui Eduard Hellvig la sefia SRI, catalogand-o drept "socanta" si apreciind ca liberalul este "omul lui Voiculescu".

B.B.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Hellvig SRI UNPR, #Hellvig SRI, #Hellvig Basescu SRI , #SRI