Directorul SRI e audiat in legatura cu scandalul Ghita-Coldea si protestul de duminica: Am speranta unui nou inceput

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 11:30
4555 citiri
Directorul SRI e audiat in legatura cu scandalul Ghita-Coldea si protestul de duminica: Am speranta unui nou inceput
Foto: Captura B1 TV

Directorul SRI Eduard Hellvig a ajuns miercuri in Parlament, unde este audiat in Comisia de control al Serviciului in legatura cu dezvaluirile lui Sebastian Ghita care il implica pe Florian Coldea (trecut recent in rezerva), precum si privind acuzatiile ca institutia pe care o conduce ar fi fost implicata in protestele de duminica.

La sosirea in Parlament, Eduard Hellvig a stat putin de vorba cu jurnalistii, insa a precizat ca va face mai multe declaratii dupa ce va iesi de la audieri.

"Vom discuta in comisie aceste lucruri si le vom lamuri. Pentru mine, ca director al acestei institutii, este extrem de importanta relatia cu Parlamentul. Am fost parlamentar, inteleg rolul Parlamentului in democratie si am toata disponibilitatea de a avea o relatie onesta cu comisia. Toate documentele prezentate in comisie vor fi enuntate public de presedintele (comisiei - n.red.) Adrian Tutuianu", a declarat Eduard Hellvig, adagand ca spera intr-un "nou inceput" in relatia SRI cu Parlamentul.

Intrebat in legatura cu apropierea dintre angajati ai SRI si politicieni, surprinsi ca au mers chiar in vacante de lux impreuna, Hellvig a spus ca nu comenteaza.

Referitor la bugetul SRI, care a fost micsorat pentru anul 2017 de Guvernul Grindeanu, seful Serviciului a aratat ca va face anumite "precizari si in cadrul comisiei".

"Vom explica tuturor decidentilor de ce e nevoie de un anumit buget. Sper sa avem infrastructura necesara pentru a nu ne distruge capacitatile de lucru si parteneriatele", a conchis Hellvig, dupa care a intrat la audieri.

Amintim ca audierea conducerii SRI a fost decisa dupa scandalul in care a fost implicat Florian Coldea, fost adjunct al lui Hellvig, acum trecut in rezerva. Sebastian Ghita a adus mai multe acuzatii la adresa acestuia, printre care si ca l-ar fi santajat pe fostul premier Victor Ponta sa o propuna pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA.

De asemenea, in spatiul public au aparut informatii ca SRI s-ar afla in spatele protestelor de duminica fata de ordonantele pe justitie, asa ca si aceasta tema se va numara printe cele discutate in comisie.

Totusi, SRI a respins, intr-un comunicat de presa transmis duminica seara, "orice incercare de a implica institutia in dispute politice, organizare de proteste sau alte actiuni care nu tin de misiunile asumate potrivit cadrului legal".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Eduard Hellvig audiat comisie, #Eduard Hellvig buget SRI , #SRI