Ancheta MAI care o vizeaza pe Udrea: S-au facut plati de 100 milioane euro sambata

Duminica, 27 Mai 2012, ora 12:46
9070 citiri
Ancheta MAI care o vizeaza pe Udrea: S-au facut plati de 100 milioane euro sambata
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, duminica, la Arad, ca a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor ajutor pentru anchetarea modului in care au fost cheltuite fondurile in mandatul Elenei Udrea.

Eduard Hellvig a declarat ca a avut o discutie informala cu ministrul Internelor pentru a-i cere ajutor in anchetarea modului in care au fost cheltuite fondurile in mandatul Elenei Udrea.

"Am cerut ajutor pentru Corpul de control, sa ne acorde asistenta in controalele care vor urma la anumite sectoare de activitate, lucrari derulate cu resurse financiare de la bugetul de stat. Cred ca avem nevoie de acest ajutor, competenta trebuie utilizata pentru a descoperi daca au fost folosite resurse financiare cu alte scopuri, sa stim ce preluam", a declarat Eduard Hellvig.

Ministrul a adaugat ca "nu e posibil ca pe 27 aprilie si 5 mai, care a fost zi de sambata, sa se faca plati si sa se semneze contracte de 100 de milioane de euro".

"De unde graba asta? Se temeau ca nu mai conduceau ministerul? De unde atata disponibilitate de a utiliza resursa bugetara cu frenezie inainte de alegeri?", s-a intrebat ministrul, intr-o conferinta de presa desfasurata la PNL Arad.

El a spus ca anumite proiecte au fost gasite cu probleme, precum o partie construita la Brasov, "in care s-au investit foarte multi bani, nu doi lei, si care se surpa", sau un strand la Marghita, pentru care "nu sunt cai de acces, drumuri, canal, iar decantarea apei la bazinul de inot se face intr-un bazin separat".

"Aceste lucruri trebuie stiute, cineva trebuie sa raspunda", a spus Eduard Hellvig.

Seful MDRT a declarat ca a dispus anchete la Compania Nationala de Investitii si Agentia Nationala de Locuinte, unde "s-au facut foarte multe lucrari care nu au fost eficiente si sunt suspecte de scurgeri de resurse financiare catre clientela politica".

Ministrul a spus ca a descoperit ca s-au contruit sali de sport in localitati cu doar zece elevi, terenuri de sport in panta si langa vai care le inunda in timpul ploilor sau parcuri in localitati fara apa si canalizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Eduard Hellvig MAI ancheta Udrea, #Udrea ancheta MAI, #Udrea fonduri Ministerul Turismului , #ministrul Turismului si Dezvoltarii
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Daca este vorba de 27 aprilie si 5 mai 2012, atunci la turism nu era