Gafa comisă de ministrul Novak în discursul rostit la Aeroportul Otopeni în cinstea lui David Popovici

Luni, 27 Iunie 2022, ora 08:44 12101 citiri
Eduard Novak i-a primit pe înotători la Otopeni

Ministrul Sportului, Eduard Novak, i-a felicitat pe înotătorul David Popovici şi staff-ul său pentru cele două medalii de aur cucerite la Campionatele Mondialele de nataţie de la Budapesta, cu prilejul unei festivităţi desfăşurate duminică seara la Salonul Oficial de la Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'' din Otopeni, dar l-a ignorat total pe al doilea înotător român, Robert Glință.

''Am aşteptat un campion care ne-a făcut mândri şi am simţit într-adevăr că suntem parte a acestei ţări, suntem uniţi, suntem puternici şi încă o dată s-a demonstrat, şi David ne-a demonstrat, faptul că sportul ne uneşte. Sportul poate să fie şi este cel mai bun ambasador al nostru, sportul ne face mândri că suntem români.

Vreau să-i mulţumesc lui David Popovici, care câteva zile a reuşit să ne motiveze, să deschidă inimile noastre, ale tuturor din România. A arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim. A arătat-o Nadia Comăneci, a arătat-o Ivan Patzaichin, a arătat şi fotbalul cândva. Dar astăzi suntem aici, într-un moment istoric în care putem să sperăm că în România poate să devină sportul pe care ni-l dorim.

Guvernul a înţeles că sportul este important pentru România şi cât voi conduce acest minister, sportul va fi o prioritate. Din prima clipă în care am preluat acest minister am spus că înotul trebuie să fie un sport prioritar. Am sprijinit această federaţie şi astăzi suntem aici, aşa ne-a dat soarta, a devenit o stea David Popovici al României, care va fi cu siguranţă încă mulţi ani acolo şi o să ne putem mândri cu el. Acesta este doar începutul. Are 17 ani şi are încă foarte mulţi ani înainte să câştige foarte multe campionate şi Jocuri Olimpice. Însă cu siguranţă talentul nu este de ajuns. David, prin munca sa, disciplina sa, mentalitatea lejeră de adolescent profesionist a arătat cum trebuie să fie un sportiv profesionist. El este modelul, el trebuie urmat. Suntem în stare să fim ca David. El este modelul şi va motiva toată ţara.

Noi suntem datori să construim bazine, să ajutăm acest sport, să reuşim să avem foarte mulţi campioni. Avem un diamant în România şi nu uitaţi acest lucru (...) şi noi toţi trebuie să sprijinim astfel de valori în România'', a declarat ministrul Eduard Novak, care i-a înmânat campionului un trofeu şi un cec de 200.000 dolari din partea Guvernului României.

România a cucerit două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta, ambele prin tânărul David Popovici (17 ani), reprezentant al CS Dinamo, care s-a impus la 100 m liber şi 200 m liber, în timp ce Robert Glinţă, tot de la CS Dinamo, a ocupat locul cinci în finala de la 50 m spate şi locul opt în finala de la 100 m spate. Popovici a stabilit la Budapesta şi două noi recorduri mondiale de juniori în cele două probe.

Cu toate acestea, în discursul său de câteva minute, ministrul Novak n-a rostit nici măcar un cuvânt despre Robert Glință, colegul și prietenul lui David Popovici.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News