Victorie superbă pentru România în meciul cu Bosnia. Cum arată clasamentul final al grupei din Liga Națiunilor

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 23:41
10480 citiri
Victorie superbă pentru România în meciul cu Bosnia. Cum arată clasamentul final al grupei din Liga Națiunilor
Edi Iordănescu

Naţionala României a jucat luni, cu Bosnia-Herţegovina, în ultima etapă din Liga B, Grupa 3, a Ligii Naţiunilor, meci în urma căruia a retrogradat în Liga C.

Meciul a avut loc pe stadionul Giuleşti, de la ora 21.45 şi, conform frf.ro, s-a jucat cu casa închisă.

România a obținut o victorie superbă, 4-1, dar echipa antrenată de Edi Iordănescu a retrogradat în Liga Națiunilor C, ca urmare a succesului realizat de Finlanda la aceeași oră, 2-0 în Muntenegru.

În clasamentul final al grupei, Bosnia are 11 puncte, Finlanda 8 puncte, iar Muntenegru și România câte 7 puncte, echipa noastră fiind dezavantajată de rezultatele directe (0-2 și 0-3).

Desfășurarea LIVE:

*Scor final 4-1.

*4-1 în minutul 86, gol superb marcat de Pușcaș.

*3-1 România, gol Rațiu în mnutul 79.

*2-1, marchează Bosnia în minutul 77, prin vedeta Dzeko.

*2-0 România, gol Pușcaș, minutul 73, după o centrare perfectă a lui Bancu.

*1-0 România în minutul 60, dar Finlanda conduce cu 2-0, iar tricolorii sunt ca și retrogradați.

*1-0 pentru Finlanda în Muntenegru, scot la care România e retrogradată.

*Pauză, 1-0 pentru România. Muntenegru și Finlanda sunt la egalitate, 0-0.

*România e dezlănțuită, Alibec și Man au ratat desprinderea din poziții ideale.

*Gol România în minutul 38. A marcat Dennis Man, după intervenția VAR-ului, golul său fiind inițial anulat pe motiv de ofsaid.

*0-0 în minutul 30.

*Stanciu și Man au primele șuturi periculoase pentru România.

*0-0 în minutul 15, Bosnia a avut cea mai importantă șansă de gol.

*Meciul a fost întrerupt pentru scurt timp chiar în primul minbut, în urma incidenteor din tribune provocate de fanii români.

*A început meciul, 0-0.

*Echipa de start a României: I. Radu - Rațiu, A. Rus, Burcă, N. Bancu - R. Marin, Olaru - D. Man, Stanciu, Sorescu - Alibec

Meciul cu Bosnia e de maximă importanță pentru selecționerul Edi Iordănescu, mulți oameni de fotbal cerându-i demisia în cazul în care România va ocupa ultimul locîn grupă și va retrograda în Liga Națiunilor C.

Cu doar 4 puncte după 5 etape, România e în spatele Bosniei (11 puncte), Muntenegrului (7 puncte) și Finlandei (5 puncte).

Astfel, pentru a trece pe locul 3, Româniaare nevoie contra Bosniei de un rezultat mai bun decât al Finlandei, în deplasare în Muntenegru. La egalitate de puncte cu Finlanda, România e avantajată de rezultatele directe.

Mihai Stoica, manager la FCSB, e unul din cei care au solicitat plecarea lui Edi Iordănescu de la națională în cazul unei retrogradări.

„Eu nu cred că retrogradăm. Bosnia și-a terminat treaba, are 11 puncte. Nu o să vină cu prima echipă, nu știu dacă vor fi interesați de meciul ăsta. Cred că avem o șansă mare să batem Bosnia. Nu e suficient, trebuie să nu câștige Finlanda, dar mi s-au părut destul de subțiri.

Dacă retrogradăm, eu cred că da, trebuie schimbat selecționerul. Mai rău decât retrogradare ce poate fi? Mai rău decât să retrogradezi nu există. Clar că trebuie luate măsuri dacă retrogradezi, dar eu nu cred că retrogradăm”, a declarat Mihai Stoica la orangesport.

Gică Hagi a intrat în direct și s-a luat de Edi Iordănescu pentru ce i-a făcut fiului său
Gică Hagi a intrat în direct și s-a luat de Edi Iordănescu pentru ce i-a făcut fiului său
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri ale echipei naționale, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord nici contra Columbiei. Acest lucru l-a deranjat pe Gică Hagi care a intrat în direct...
Presiune pe Edi Iordănescu la Euro: ”Dacă nu-l ia pe Ianis, are scandal”
Presiune pe Edi Iordănescu la Euro: ”Dacă nu-l ia pe Ianis, are scandal”
Fotbalistul echipei naţionale a României, Ianis Hagi, autorul unui gol în amicalul cu Columbia de marţi seara, nu crede că va rata lotul primei reprezentative pentru EURO 2024 chiar dacă...
#Edi Iordanescu, #nationala, #liga natiunilor , #nationala