Replică clară pentru Hagi care a făcut scandal pentru că Ianis nu a fost convocat la națională

Duminica, 19 Martie 2023, ora 12:10
10640 citiri
Replică clară pentru Hagi care a făcut scandal pentru că Ianis nu a fost convocat la națională
Edi Iordănescu a selectionerul Romaniei FOTO facebook

Gică Hagi a comentat din nou decizia luată de selecționerul Edi Iordănescu de a nu apela la serviciile fiului său Ianis pentru meciurile cu Andorra și Belarus din debutul preliminariilor Euro 2024.

„Nu vreau să intru în acest lucru. Nu e treaba mea să vorbesc de convocări. Fiecare antrenor face convocările. Ce am zis eu acum trei zile am zis pentru că se vorbea de o listă preliminară, a străinilor. Vorbim de un jucător care joacă la unul dintre cele mai titrate din Europa. Am zis părerea mea. Am zis doar de lista preliminară”, a spus Gică Hagi.

Sunt mândru pentru că sunt «tatăl lui Ianis». Eu am devenit «tatăl lui Ianis». Am fost la Rangers și mi-au zis că sunt «tatăl lui Ianis». Deci, Ianis e deja consacrat. Ianis are deja personalitate. Ianis e deja cineva în lume. Nu uitați că reprezintă România, ca taică-su. E același brand în lume”, a completat Hagi.

Cum își explică Iordănescu decizia

Selecționerul Edi Iordănescu a decis să explice de ce nu a apelat la Ianis Hagi și a făcut-o foarte clar. "Pentru mine, acesta nu este un subiect și n-ar trebui să fie nici pentru opinia publică. Mai mult decât atât, nu cred că e un început bun pentru o campanie. Echipa națională vine după o secetă de performanță și avem nevoie de liniște atât cât se poate s-o avem. Mă simt nevoie să comentez doar pentru că s-a amplificat atât de tare subiectul, e nevoie să am o anumită poziție și să clarific lucrurile. Cu mențiunea că după acest moment, pentru mine nu va mai exista acest subiect.

O iau cronologic, ca să fie clar pentru toată lumea. Când am anunțat oficial lotul lărgit, Ianis avea 64 de minute jucate în toate competițiile după 13 luni de pauză. Primul lucru pe care l-am făcut și primul jucător cu care am comunicat, exact în aceaași zi, a fost Ianis Hagi. Fac o paranteză. În toată această perioadă am ținut legătura constant cu el, cum am făcut cu toți jucătorii. Am comunicat cu el, i-am spus că din punctul nostru de vedere nu este la capacitate maximă. I-am văzut toate minutele jucate, i-am spus că are nevoie de sprijin, că suntem alături de el total, că avem încredere mare în revenirea lui, că o așteptăm cu nerăbdare.

La Glasgow este staff-ul medical care s-a ocupat de recuperarea lui, noi avem un staff medical deosebit de competitiv, dar care în patru zile e foarte greu să gestioneze și să diminueze riscurile. O formă mai mare de respect și de susținere pentru un jucător, decât să te sune selecționerul tău și să-ți dea aceste explicații, nu știu dacă poate să fie. Nu are nimeni parte de tratament special. Ianis este un jucător cu un potențial deosebit.

Merg mai departe și clarific următoarele lucruri. Era foarte ușor pentru noi să-l punem pe lotul lărgit, nu ne costa absolut nimic. Dar chiar asta i-am explicat, că nu facem decât să răscolim lucrurile, să aprindem spiritele. I-am explicat acest lucru și am considerat că e cel mai înțelept să-l lăsăm să-și continue parcursul de recuperare la echipa de club. Responsabilitatea este total a mea, deciziile îmi aparțin și este ceea ce mi-am asumat.

Îl așteptăm înapoi cu putere, sunt cel mai fericit atunci când va fi bine, din punctul meu de vedere relația mea cu Ianis este neschimbată. Și acest subiect, pentru mine, nu mai există", a spus Edi Iordănescu, conform sport.ro.

Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, i-a transmis internaţionalului Olimpiu Moruţan că este alături de el, după accidentarea gravă suferită de...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#Edi Iordanescu, #reactie, #Hagi, #acuze, #fiu Ianis, #neconvocare , #stiri fotbal