A mințit sau nu Edi Iordănescu? Cum se apără selecționerul: ”Să ne imaginăm ce ar fi însemnat”

Luni, 16 Octombrie 2023, ora 19:27
2300 citiri
A mințit sau nu Edi Iordănescu? Cum se apără selecționerul: ”Să ne imaginăm ce ar fi însemnat”
Edward Iordănescu FOTO facebook

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, susţine, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al FRF, că prin nefolosirea lui Darius Olaru în partida primei reprezentative cu Andorra din preliminariile EURO 2024 a evitat expunerea acestuia la o accidentare.

"Staff-ul medical al echipei naţionale mi-a comunicat faptul că Darius resimte anumite dureri, dar că nu ar exista un risc privind utilizarea lui în meciul cu Andorra. Ulterior, am discutat cu Darius pentru că ultimul cuvânt privind capacitatea 100% de a juca îi aparţine acestuia, e vorba de starea lui şi totdeauna jucătorul poate oferi unda verde finală. Darius ne-a transmis că simte încă puţină durere la schimbările de direcţie şi atunci când şutează. Pentru că prima condiţie pentru utilizarea unui fotbalist rămâne capacitatea lui fizică totală şi pentru că mesajul lui nu a fost unul care să ne confirme acest lucru, a fost evident că nu l-am putut folosi.

Medicul echipei naţionale a discutat duminică dimineaţa cu medicul de la FCSB şi a transmis situaţia medicală a lui Darius. Am evitat, astfel, expunerea lui la o accidentare nedorită, cu efecte ce ar fi putut deveni mult mai grave. Cu atât mai mult cu cât ştiam atât de bine profilul Andorrei, confirmat şi în teren, cu intrări nenumărate la limita regulamentului sau penalizate de arbitru", a explicat Iordănescu.

Antrenorul a menţionat că subiectul vehiculat în presă, conform căruia nu l-a folosit pe Olaru pentru că nu a dorit, este unul fals. Fotbalistul formaţiei FCSB nu a făcut parte din lotul primei reprezentative pentru partida de duminică.

"Este departe de mine gândul, vreodată, să plătesc poliţe sau să întreţin războaie personale. Nu mă joc atunci când vine vorba de sănătatea jucătorilor şi de destinul lor sportiv. Să ne imaginăm ce ar fi însemnat, într-un scenariu absurd, să trecem peste cuvântul lui Darius, acesta să joace şi să se accidenteze în meciul cu Andorra.

În speranţa că aceste clarificări vor închide un fals subiect, vreau să vă mulţumesc tuturor, încă o dată, pentru susţinerea arătată echipei naţionale şi să vă asigur că vom lupta până la capăt, în fiecare secundă, pentru obiectivul calificării la EURO 2024", a precizat Iordănescu.

"Olaru nu avea nicio problemă. Edi a vrut să se răzbune, să arate el cât e de important. A vrut să-mi arate el că-mi trimite toţi jucătorii în tribună, să-l trimită şi pe Coman, să-i trimită pe toţi, oricum nu mă interesează.

Probabil din cauza mea, după tot ce am spus, dar aici nu e vorba despre mine. Dacă aveam antrenor, în această grupă, noi eram calificaţi la ora asta. Edi zice minciuni, nu avea nimic.

Doctorul echipei naţionale l-a sunat pe doctorul FCSB-ului şi i-a spus că a fost doar decizia antrenorilor. Nu îţi e ruşine să minţi? Eşti mincinos, nu faci nici dreptate, poţi să pupi cât vrei icoanele alea...", a declarat luni Gigi Becali.

Naţionala de fotbal a României a devenit liderul Grupei I a preliminariilor EURO 2024 după ce a învins Andorra cu scorul de 4-0 (3-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Prima reprezentativă a fost susţinută duminică seara de peste 20.000 de copii din tribune. Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată să dispute acest meci cu porţile închise, dar UEFA permite accesul liber pentru copiii sub 14 ani.

România ar urma să joace în noiembrie ultimele sale meciuri din grupă, cu Israelul în deplasare şi cu Elveţia acasă.

Un jucător de la CFR Cluj, propus lui Edi Iordănescu ca o soluție pentru națională! A contribuit la victoria contra CSU Craiova
Un jucător de la CFR Cluj, propus lui Edi Iordănescu ca o soluție pentru națională! A contribuit la victoria contra CSU Craiova
Florin Prunea, fostul portar al naționalei României, a remarcat unul dintre jucătorii celor de la CFR Cluj. Prunea crede că acesta ar putea să reprezinte o soluție pentru echipa...
FCSB, campioană! Florinel Coman: "Am simțit că va fi seara noastră"
FCSB, campioană! Florinel Coman: "Am simțit că va fi seara noastră"
Florinel Coman a declarat, sâmbătă seară, după ce FCSB a câştigat titlul, că a a avut încredere în colegii săi şi a simţit că va fi seara lor. Coman nu a jucat în meciul cu...
#Edi Iordanescu, #Gigi Becali, #nationala , #nationala