Top 5 motive serioase pentru care ar trebui să economiseşti bani, chiar şi atunci cand "împrumutul" este ieftin şi uşor

Vineri, 24 Februarie 2023, ora 08:30
14335 citiri
Top 5 motive serioase pentru care ar trebui să economiseşti bani, chiar şi atunci cand "împrumutul" este ieftin şi uşor
Statisticile arată că jumătate dintre noi se confruntă cu cel puțin o cheltuială total neașteptată în fiecare an FOTO Pixabay.com

Pe vremea când creditele se obţineau destul de uşor, gândul la economisire şi la alte planuri si strategii de "păstrare a banilor la saltea" erau doar o bătaie de cap în plus şi, oricum, nerelevantă. Viaţa trebuia trăită. Acum, lucrurile nu mai stau chiar aşa.

Ziare.com îţi explică in cadru rubricii Banii tăi care ar fi cele mai importante motive pentru care economisirea banilor îşi găseşte încă locul în vieţile noastre

Devii independent financiar

„A fi bogat" sau "bogat” înseamnă pentru majoritatea oamenilor să ai independență financiară și economii pe care să te bazezi. Să ai libertatea de a da lovitura din punct de vedere financiar înseamnă să ai libertatea de a face alegeri în viața ta separat de nişte bani platiti de angajator, suma fixă lunară.

Specialistii financiari sunt de părere că independența financiară nu este același lucru cu a fi bogat, dar să nu fii nevoit să depinzi de primirea obligatorie a salariului lunar, te poate face să te simți bogat dincolo de visele tale cele mai sălbatice!

A avea economii pe care să te poți baza este ceea ce este nevoie pentru a deveni „bogat”, indiferent de modul în care îl definiți.

Ecnonimiseşte din timp pentru achiziţiile tale viitoare

Cu economii, puteți cumpăra lucruri atunci când sunt la reducere și vă puteți lua timp pentru a face alegeri mai bune de cheltuieli. Persoanele cu economii pot stoca și alimente atunci când sunt la vânzare (articole care nu sunt perisabile sau care pot fi congelate). Un autor sugerează că oamenii care fac acest lucru pot să economisească 24% pe an pe factura lor de cumpărături.

Ai avansul pentru o casă

Banca nu vă va împrumuta bani pentru a cumpăra o casă decât dacă aveți un avans și nu aveți voie să împrumutați un avans. Trebuie să ai banii economisiți sau să îți dea cineva — și nu să ți-i împrumute.

Cumpără o mașină

Când doriți sau aveți nevoie să cumpărați o mașină nouă, va trebui să aveți un avans pentru a obține un împrumut auto la o dobândă rezonabilă.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să economisiți un avans cât vă puteți permite și apoi să vă gândiți la opțiunile pe care le aveţi. Poate că achiziţia unei mașini second-hand de calitate mai degrabă decât una nouă va fi ceea ce este nevoie pentru a vă obține vehiculul dorit.

Ieși din datorii

Dacă vrei vreodată să scapi de datorii, trebuie să ai niște bani economisiți. Sună ironic, nu-i așa? Cu toate acestea, un credit nu va fi niciodată achitat dacă trebuie să le folosiți în continuare pentru fiecare „urgență” care apare.

Chiar dacă sunteți un planificator extraordinar, statisticile arată că jumătate dintre noi se confruntă cu cel puțin o cheltuială total neașteptată în fiecare an (și jumătate dintre acestea vor fi probleme neașteptate cu mașina).

Cheltuieli anuale, urgente, situaţii neprevăzute

Dacă vrei să ai o viață financiară bună, relativ fără stres, trebuie să economisești pentru cheltuielile anuale. Acestea pot include bani pentru sănătate, cadouri, vacanțe, întreținere a vehiculelor, reparații minore la domiciliu, reparații de aparate, impozite pe proprietate și, eventual, impozit pe venit etc.

Cea mai bună modalitate de a gestiona aceste tipuri de cheltuieli este să economisiți pentru ele în avans. Acest lucru nu numai că vă va economisi bani, dar vă va aduce şi linişte.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#economii, #bani, #angajator, #independenta financiara, #sanatate, #credit , #Banca