Se schimbă becurile în instituțiile publice pentru a economisi energie. Nicolae Ciucă: "Să putem să fim un exemplu în ceea ce privește reducerea risipei"

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 13:03 3282 citiri
Premierul României FOTO Facebook/ Nicolae Ciucă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 14 septembrie, că Executivul poate schimba „corpurile de iluminat care nu sunt eficiente”, în conformitate cu propunerile Comisiei Europene de a economisi energie.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca aceste măsuri să fie prezentate de fiecare minister „peste două săptămâni” pentru a fi un exemplu în ceea ce privește reducerea risipei.

„Referitor la economisirea energiei electrice, Comisia a venit cu propunerea de a exista obligatoriu în perioada orelor de vârf de consum cu prețuri foarte mari posibilitatea de reducere a energiei electrice. Din punct de vedere tehnic, se discută cum ar putea fi implementat la nivel de stat membru fiecare lucru.

La noi în România cred că avem o marjă de manevră mult mai mare decât celelalte state. Cred că în continuare atât în zona casnică cât și non-casnică, instituții publice cred că e loc, de exemplu, de schimbarea corpurilor de iluminat care nu sunt eficiente cu corpuri eficiente de iluminat, ceea ce e posibil ca în celelate state membre acest lucru să fie făcut deja”, a declarat Virgil Popescu.

„Vă rog ca aceste posibilități să se concretizeze în măsuri la nivelul fiecărui minister, care să fie prezentate la ședinta de Guvern de peste două săptămâni vreau să avem o prezentare a acestui plan la nivelul Guvernului și fiecare minister să-și ia măsuri astfel încât să putem să fim un exemplu în ceea ce privește reducerea risipei la nivelul instituțiilor statului”, a spus Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza borba
borba
rank 5
Daca o sa coste 500 lei un bec cum am mai vazut cazuri..