Volkswagen pariaza pe redresarea vanzarilor in 2021

Vineri, 26 Februarie 2021, ora 16:20
2032 citiri
Volkswagen pariaza pe redresarea vanzarilor in 2021
FOTO Volkswagen Romania

Volkswagen AG, al doilea producator auto global, se asteapta la o redresare solida a veniturilor si a livrarilor in 2021, dupa ce anul trecut cererea a fost afectata de criza provocata de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

De asemenea, a informat grupul german, profitul operational, excluzand elementele exceptionale legate de Dieselgate (scandalul emisiilor), a scazut cu 45% anul trecut, la 10,6 miliarde de euro (12,83 miliarde de dolari).

"In ultimul an, grupul Volkswagen a atenuat cu succes impactul pandemiei si a luat decizii de importanta strategica pentru transformarea companiei", a afirmat directorul general Frank Witter.

In pofida scaderii profitului, Volkswagen a recomandat mentinerea stabila a nivelului dividendelor pentru 2020 fata de 2019, cand a platit 4,86 euro pentru o actiune preferentiala si 4,80 pentru o actiune obisnuita.

La Bursa de la Frankfurt, actiunile Volkswagen au urcat vineri cu 0,3%, la 171,60 euro.

Anul trecut, vanzarile Volkswagen au scazut cu 15,2%, la aproximativ 9,3 milioane de vehicule, in timp ce numarul de automobile pur electrice livrate s-a triplat, la aproape 232.000 unitati, iar la modelele plug-in hybrid cresterea a fost de 175%, la peste 190.000 de unitati.

Grupul Volkswagen a anuntat recent ca si-a majorat investitiile planificate in tehnologiile digitale si vehiculele electrice pana la 78 de miliarde de euro in urmatorii cinci ani, dintre care aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite in mobilitate electrica.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Link-uri noi de pus la final:

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#volkswagen, #Romania, #Volkswagen Romania, #vanzari, #redresare economica , #macroeconomie