Victor Ponta prezinta in Parlament noul acord cu FMI

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 08:281045 citiri
Victor Ponta prezinta in Parlament noul acord cu FMI
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta va prezenta marti Camerelor reunite ale Parlamentului principalele elemente ale noului acord cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

Potrivit primului-ministru, proiectul final de scrisoare de intentie a fost trimis la Fondul Monetar International pe 12 septembrie.

"Am facut cerere sa prezentam in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, sa vorbim despre principalele elemente care tin de acordul nou cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala. Sa prezentam toate datele: avantaje, dezavantaje, lucruri importante. Stiu ca, cel putin la fonduri europene, in special la Transporturi, dar si la toate celelalte, din momentul in care avem acordul cu Comisia Europeana si cu FMI, din nou, vom primi 'top-up'-ul acela de 10%, care inseamna sute de milioane de euro", a precizat premierul saptamana trecuta.

Ponta: FMI nu ne impune nimic. A cerut un singur lucru - nu mai acceptati pierderi!

Seful Executivului nu a dat mai multe detalii despre prevederile noului acord, confidential pana la momentul intrunirii board-ului FMI, dar a dat asigurari ca parlamentarii vor avea acces la scrisoarea de intentie.

Autoritatile romane si reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene au ajuns la un acord la nivel tehnic in privinta noului program de tip preventiv, care va fi pe o perioada de 24 luni, a anuntat, recent, seful misiunii FMI, Andrea Schaechter.

Asistenta financiara va fi de patru miliarde euro, acordata in mod egal de FMI si Comisia Europeana. Noul acord stand-by de tip preventiv trebuie aprobat de board-ul FMI in luna septembrie.

Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Neutron
rank 5
Rau cu rau dar mai rau fara rau !