USL, intalnire cu delegatia FMI, pentru a vorbi despre salarii

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 17:30 1285 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, a declarat, marti, ca liderii USL se vor intalni pe 3 mai cu reprezentantii FMI, prilej cu care vor pleda din nou pentru revenirea salariilor bugetarilor la cuantumul de dinaintea taierilor din 2010.

"La acea intalnire vom prezenta din nou masurile economice pe care noi le consideram importante pentru ca Romania si romanii sa iasa din aceasta perioada si sa asiguram o perspectiva clara pentru ceea ce inseamna revenirea salariilor la cel putin nivelul la care au fost in anul 2010", a afirmat Daniel Constantin.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, va face o vizita la Bucuresti intre 24 aprilie-7 mai, pentru a realiza cea de-a cincea evaluare a acordului stand by cu Romania, a anuntat joi Tonny Lybek, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria.

"Misiunea FMI se va intalni cu autoritatile, precum si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri, bancilor si organizatii ale societatii civile. Vizita FMI se va derula impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si a Bancii Mondiale", a precizat Lybek.

Concluziile misiunii vor fi anuntate la sfarsitul vizitei. Jeffrey Franks va ramane in Romania inca o zi dupa incheierea misiunii, urmand sa plece pe 9 mai.

Jeffrey Franks va fi insotit de Erik De Vrijer, cel care va prelua conducerea delegatiei Fondului la Bucuresti.

Boardul Fondului Monetar International (FMI) a aprobat pe 21 martie, in unanimitate, cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania si a deblocat a cincea transa din imprumut, in valoare de 505 milioane euro.

Cea de-a patra evaluare a acordului preventiv permite autoritatilor sa traga transele doar daca au nevoie.

Acordul stand-by, in valoare de 3,56 miliarde euro, a fost aprobat pe 25 martie 2011 si a intrat in vigoare pe 31 martie 2011.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News