"Urmele" construirii Pasajului Mogosoaia. Contractul de 32 de milioane de lei a fost semnat inca din 2018

Joi, 09 Iulie 2020, ora 17:26
7102 citiri
"Urmele" construirii Pasajului Mogosoaia. Contractul de 32 de milioane de lei a fost semnat inca din 2018
Foto: Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

Au trecut aproape doi ani de la semnarea contractului de constructie a pasajului Mogosoaia de pe centura Bucurestiului, insa stadiul lucrarilor este inca la inceput.

Potrivit Asociatiei Pro Infrastructura, stadiul fizic al constructiei a ajuns abia la 7%.

"Se munceste timid la relocarea unor utilitati, la o parte din infrastructurile pasajului si la bretele de la sol", spun cei de la Pro Infrastructura.

Scopul Pasajului Mogosoaia este sa le permita soferilor care circula pe DN1A (spre si dinspre localitatea Mogosoaia) sa nu se mai intersecteze cu cei care tranziteaza partea vestica a centurii Bucurestiului.

"Desi contractul semnat cu STRABAG in 23.10.2018 pe suma de 32 milioane RON prevedea 6 luni de proiectare si 2 ani de executie, lucrarile au inceput abia in aprilie 2020 dupa 18 luni de balbe si poticniri administrative intre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si primariile Bucurestiului", arata Asociatia ProInfrastructura pe pagina de Facebook.

Potrivit acesteia, "este nevoie de cresterea ritmului, in caz contrar existand riscul de a impinge finalizarea santierului in 2022. Noi intarzieri pe acest proiect de anvergura redusa ar aduce inca o bila neagra pe "Rusinea Nationala Centura Bucuresti", asa cum o denumim noi", mai arata Asociatia.

Cum au intarziat autoritatie inceperea cosntructiei

Licitatia pentru aceasta lucrare a fost lansata pe 10.06.2017, iar contractul a fost semnat abia in 23.10.2018.

Constructia Pasajului Mogosoaia a inceput cu o amanare de 6 luni. Pro Infrastructura: In loc sa lucram, asteptam hartii!

Proiectarea urma sa dureze 6 luni, astfel ca erau sanse sa vedem miscare in teren in perioada mai-iunie 2019.

Constructorul a solicitat eliberarea documentului in ianuarie 2019 si trebuia sa-l primeasca in 30 de zile, insa timp de cateva luni s-a plimbat dupa semnaturi prin birourile Primariei Generale Bucuresti.

Astfel, lucrarile au mai fost amanate, iar constructia propriu-zisa a ineput abia in aprilie 2020. Conform contractului, executia va dura doi ani.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#centura Capitalei, #pasajul mogosoaia, #Primaria Bucuresti, #stadiul lucrarilor, #Strabag , #infrastructura