Premiera: O universitate din Romania accepta plati intr-o moneda virtuala. Care este criptomoneda cu care viitorii studenti isi pot achita taxele

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 17:24
Autor: Lavinia Ionita
Premiera: O universitate din Romania accepta plati intr-o moneda virtuala. Care este criptomoneda cu care viitorii studenti isi pot achita taxeleCriptomoneda in care se vor putea efectua platile va fi EGLD, dezvoltata de startup-ul sibian Elrond Foto/Pixabay

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu va fi prima universitate din Romania care va accepta plata taxelor pentru admitere din acest an intr-o moneda virtuala.


Criptomoneda in care se vor putea efectua platile va fi EGLD, dezvoltata de startup-ul sibian Elrond. Posibilitatea de plata va fi disponibila pentru prima data in sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an.

"Universitatea noastra a fost si va fi in continuare o sustinatoare a comunitatii si afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se inscrie in aceasta strategie", a declarat rectorul ULBS, Sorin Radu.


Universitatea din Sibiu a ales sa converteasca EGLD in RON prin intermediul unui procesator de plati, fara costuri suplimentare fata de costul unei plati cu cardul bancar clasic.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Printre potentialele beneficii ale criptomonedelor sunt: posibilitatea de a efectua transferuri fara limitari geografice, costurile reduse de tranzactionare si posibilitatea de verificare publica a tranzactiilor.


Elrond este un startup din Sibiu care dezvolta o retea de tip blockchain. A fost fondat de o echipa de cercetatori, antreprenori si programatori care doresc sa aduca imbunatatiri arhitecturilor blockchain deja existente, precum Bitcoin si Ethereum.

 Articol citit de 2706 ori

    Citeste si:
    Comentarii