Un ministru rus dezvaluie costurile uriase ale sistarii importurilor de produse alimentare

Joi, 21 August 2014, ora 10:52
5238 citiri
Un ministru rus dezvaluie costurile uriase ale sistarii importurilor de produse alimentare

Ministrul rus al Agriculturii, Nokolai Fiodorov, a avertizat ca Moscova va fi nevoita sa cheltuiasca miliarde de dolari in anii urmatori pentru a acorda subventii fermierilor pentru a se putea descurca fara mancarea din import.

Oficialul a mentionat, in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Rossiya 24, ca embargoul impus produselor alimentare din SUA, Uniunea Europeana, Norvegia si Australia va afecta bugetul si consumatorii, informeaza 3news.co.nz, care citeaza AFP.

Ministrul a estimat ca aceste costuri vor ajunge la "zeci de miliarde de ruble". Zece miliarde de ruble este echivalentul sumei de 275 milioane de dolari.

"De asemenea, va fi nevoie si de masuri pe termen mediu. In urmatorii ani vom spune ca aceste costuri vor ajunge la sute de miliarde de ruble", a adaugat Fiodorov. Rusia va face rost de aceste sume prin taierea finantarii unor programe sociale.

Moscova a sistat importurile de produse alimentare ca raspuns la sanctiunile impuse de Occident.

Rusia, pregatita sa cotraatace

Kremlinul pregateste noi masuri de represalii in cazul in care statele occidentale vor impune alte sanctiuni, a anuntat purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Rusia, pregatita de represalii elaborate, daca i se vor impune noi sanctiuni

"Sunt luate in calcul mai multe optiuni. Am spus in mod repetat ca Rusia nu este un sustinator al retoricii sanctiunilor si nu a initiat-o.

Insa in cazul in care partenerii nostri continua practicile neconstructive si chiar distructive, masuri aditionale sunt elaborate", a spus Peskov.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#costuri embargo Rusia, #costuri sistare importuri alimente Rusia, #sistare importuri alimente Rusia , #importuri