Un fost fotbalist a ajuns la conducerea pietei de energie din Romania

Miercuri, 07 Noiembrie 2018, ora 13:20
8627 citiri
Un fost fotbalist a ajuns la conducerea pietei de energie din Romania
Foto: Arhiva Facebook/Remus Munteanu

Remus Munteanu - fost portar al echipei de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt - a fost numit in functia de administrator interimar al OPCOM, societate care administreaza parte din piata de gaze si energie electrica din Romania.

OPCOM SA are doi actionari: Ministerul Economiei (care detine 2% din actiuni) si Transelectrica (care detine 98% din actiuni si care este, la randul ei, societate controlata de stat).

Scopul OPCOM SA este, potrivit informatiilor oferite pe site-ul propriu, acela de a administra piata de energie si astfel de a asigura "un cadru organizat, viabil si eficient pentru desfasurarea tranzactiilor comerciale in cadrul pietei angro de energie electrica si desfasoara activitati de administrare a pietelor centralizate in sectorul gazelor naturale, in conditii de consecventa, corectitudine, obiectivitate, independenta, echidistanta, transparenta si nediscriminare".

La acest moment, mai bine de 40% dintre tranzactiile cu gaze si energie electrica din Romania au loc pe piata administrata de OPCOM. In aceste conditii, in mod evident, de eficienta societatii depind atat buna functionare, la acest moment, a pietei romanesti de energie, cat si perspectivele de dezvoltare ale acesteia.

In consecinta, actionarii - adica diversii reprezentanti ai statului - trebuie sa aleaga cu grija pe cine pun in Consiliul de Administratie al OPCOM.

Cele mai recente numiri au avut loc in cursul lunii octombrie, cand, printr-o hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor (AGA), a fost numit in Consiliul de Administratie Remus Munteanu.

Puteti citi aici, integral, hotararea actioniarilor OCPOM.

Potrivit CV-ului, Remus Munteanu e de loc din Neamt, la fel ca actualul ministru al Economiei, Danut Andrusca. Inainte sa ajunga factor cu putere de decizie in privinta pietei energie, Munteanu a urmat liceul de Chimie Industriala din Piatra Neamt. Dupa absolvire, a lucrat 2 ani ca tehnician la o societate, pana in 1995. A fost portar la echipa de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt si a facut Facultatea de Administratie Publica Petru Andrei din Iasi.

A fost, apoi, director la o societate de reparatii ale echipamentelor electronice si, potrivit CV-ului, este inca directorul LRD Company SRL, o societate de constructii din Neamt.

Practic, nimic din CV-ul noului membru din Consiliul de Administratie al OPCOM nu indica faptul ca ar avea experienta in administrarea pietelor de energie. In concluzie, merita vazut cat de importanta va fi contributia sa la dezvoltarea comertului de profil din tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#fotbalist conduce OPCOM, #fotbalist conducere bursa energie, #fotbalist OPCOM conducere , #gaz