Turcia a inclus platformele de tranzactionare a criptomonedelor pe lista firmelor care trebuie sa respecte legile de prevenire a spalarii banilor

Duminica, 02 Mai 2021, ora 07:49
Autor: Alina Toma
Turcia a inclus platformele de tranzactionare a criptomonedelor pe lista firmelor care trebuie sa respecte legile de prevenire a spalarii banilorTurcia reglementeaza platformele de tranzactionare a criptomonedelor FOTO Pixabay

Turcia a inclus platformele de tranzactionare a criptomonedelor pe lista firmelor care trebuie sa respecte legile de prevenire a spalarii banilor si a finantarii terorismului, potrivit unui decret prezidential publicat sambata, transmite Reuters.

Potrivit Gazetei Oficiale, extinderea reglementarilor referitoare la tranzactiile cu criptomonede intra imediat in vigoare si se refera si la "furnizorii de servicii privind activele cripto".

Luna trecuta, banca centrala a Turciei a interzis utilizarea activelor cripto pentru plati pe motiv ca astfel de tranzactii erau riscante. In zilele care au urmat, activitatea a doua platforme de tranzactionare de criptomonede din Turcia a fost oprita in cadrul unor investigatii separate.

Ancheta asupra uneia dintre ele, Thodex, a dus, joi, la arestarea a sase suspecti, inclusiv fratii directorului general al acesteia, Faruk Fatih Ozer, pe care autoritatile turce il cauta dupa ce a plecat in Albania.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

 Articol citit de 1576 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Cititor ziare com
  02.05.2021, 14:06
  O mare bula care se va sparge mai tarziu
  Deasupra un invelis atractiv -eventual colorat si irizat-dar inauntru nimic-un gol neacoperit in realitate.Jocurile piramidale sunt nimic fata de anvergura mondiala a iluziilor celor ce cred ca se vor imbogati fara munca prin speculatii financiare.
  MacGigi
  02.05.2021, 13:37
  Nu vad cum va putea Turcia sa controleze criptomonedele sau
  tranzactionarea lor. Ele nu apartin nici unei banci nationale, ele apartin detinatorilor. Si SUA va avea in curand o problema in brate cu Bitcoin. Care a devenit majoritar chinezesc. Si cum din 22 milioane, nu au mai ramas decat 1-2 milioane de minat, SUA au pierdut la acest joc cu China. S-au trezit prea tarziu.

  Pe chinezi ii pot prinde la stramtoare doar daca doresc sa-si tranzactioneze Bitcoinul in dolar. Doar ca ei pot tranzactiona cu Rusia sau Iran, ... ocolind dolarul sau euro.

  Eu pariez pe alta moneda criptografica, nu va spun care, este deja aproape prea tarziu sa incepeti sapaturile :))) Am deja o rezerva interesanta care nu inceteaza sa se mareasca.