Soluția mult așteptată pe "drumul morții" E85, implementată din 2022. Numărul accidentelor grave ar trebui să scadă drastic

Miercuri, 11 August 2021, ora 13:59
6797 citiri
Soluția mult așteptată pe "drumul morții" E85, implementată din 2022. Numărul accidentelor grave ar trebui să scadă drastic
Parametri tehnici necesari pentru aplicarea soluției 2+1 FOTO Asociația Pro Infrastructura

Oficialii Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunțat că se află într-un stadiu avansat de implementare a unei soluții pentru reducerea numărului de accidente grave pe E85/ DN2.

Șoseaua de mare viteză care străbate România de la nord la sud mai este denumită și "drumul morții" din cauza numeroselor accidente extrem de grave cărora le cad victime zeci de oameni lunar.

Mai mulți experți independenți cer în mod repetat aplicarea soluției 1+2 pe sectoarele europeanului spre Moldova unde există un singur sens pe direcția de mers, iar acostamentul este folosit în mod eronat drept bandă de urgență.

Ultimul apel în acest sens a fost lansat la finalul lunii iulie de către membrii Asociației Pro Infrastructura.

"A fost implementata parțial pe cei 10 kilometri dintre Sinești și Movilița, cu rezultate excelente: zero decese în mai bine de doi ani. De ce nu este generalizată această soluție pe DN2?! Un posibil răspuns: scade viteza bizonilor (și a celor cu girofar), deși viteza medie în ansamblu crește!", se arată într-o postare pe Facebook a celor de la Pro Infrastructura.

Oficialii CNAIR au răspuns solicitărilor și spun că pregătesc un ghid și norme de aplicare pentru implementarea soluției masiv în România.

„Lucrăm la o normă tehnică pentru a transforma drumurile cu o bandă pe sens cu acostament în drumuri 2+1. În noiembrie anul acesta vom termina ghidul tehnic şi de la anul, 2022, vom trece la implementare şi extinderea proiectului pilot pe alte sectoare de DN2 şi alte drumuri”, a declarat Flavius-Florin Pavăl, şeful serviciului Siguranţa Traficului CNAIR, pentru ȘtirileProTv.ro.

Pentru ca soluția 2+1 să poată fi aplicată lățimea totală a drumului care urmează să fie convertit trebuie să aibă minimum 12 metri. Fiecare dintre cele trei benzi va avea 3,5 metri lățime. Pe tronsoanele unde se va circula pe o singură bandă viteza de circulație va fi limitată la 80 de kilometri/ oră.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#2 1, #solutie e85, #reducere accidente, #2 1 e85, #accidente dn2 , #infrastructura
Comentarii
Poza vitoriggi
vitoriggi
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De fapt, Primarii ar putea ajuta și ei, lățind drumul pentru înc-o