Trocul electronic - o solutie inedita pentru a compensa lipsa de bani

Luni, 03 Noiembrie 2008, ora 15:261394 citiri
Trocul electronic - o solutie inedita pentru a compensa lipsa de bani

Autoritatile din Laussane au gasit o solutie inedita pentru a compensa lipsa de lichiditati generata de actuala criza fnanciara: banii virtuali si trocul electronic.

Astfel, cei care nu au bani, dar vor sa achizitioneze un bun sau serviciu pot accesa www. easyswap.org, unde pot cumpara, cu bani virtuali, aproape orice, de la carti si reviste cu benzi desenate sau console de jocuri, pana la servicii de ingrijire si hranire a animalelor de companie.

Schimbul de bunuri si/sau servicii, se masoara prin intermediul unei monede virtuale, denumita "swap", a carei paritate a fost stabilita la un franc elvetian.

Banii virtuali se obtin in trei moduri: la inregistrarea pe site (Primaria din Lausanne ofera "din oficiu" 40 de swapi), de fiecare data cand un prieten se inregistreaza la recomdarea ta (30 de swapi - tot din partea autoritatilor) si in urma schimburilor comerciale.

Spre exemplu, serviciile unui fotograf profesionist, dispus sa "imortalizeze femei de toate varstele, la domiciliul acestora sau in studioul propriu" costa 20 de swapi.

Cu aceasta suma, tot pe site-ul respectiv, se poate cumpara un suport din lemn pentru CD-uri, cu sapte rafturi. Un Ipod de generatia a treia costa 85 de swapi, in timp ce un snowboard se vinde cu 40 de swapi.