Calatori blocati o ora intr-un tren, fara aer conditionat la 60 de grade. "Stam intr-o cusca! Un infern!"

Joi, 24 Iunie 2021, ora 23:187845 citiri
Calatori blocati o ora intr-un tren, fara aer conditionat la 60 de grade. "Stam intr-o cusca! Un infern!"
Tren blocat in judetul Salaj FOTO generica Facebook/ CFR calatori

Zeci de calatori au trecut printr-o experienta groaznica dupa ce au ramas blocati in trenul IRN 1942 - care a plecat joi dupa amiaza, 24 iunie, din Baia-Mare spre Mangalia. Locomotiva s-ar fi defectat in orasul Jibou din judetul Salaj.

Oamenii au reclamat ca au fost nevoiti sa astepte intr-o caldura infernala, de peste 60 de grade, fara aer conditionat si fara ca geamurile sa poata fi deschise, desi au platit bilete la clasa I, conform Antena 3.

"Suntem in vagonul asta la clasa I, vagon de dormit, la temperatura de cel putin 60 de grade. Din Baia Mare a pornit la 17.50, abia acum a pornit din gara din Jibou, unde am stat vreo 40-50 de minute intr-un infern... o caldura... Cod rosu de canicula si noi stam intr-o cusca, geamurile inchise ermetic, fara perdea, fara aer conditionat. Un infern!" - a declarat una dintre calatoare.

Dupa mai multe zeci de minute, locomotiva a fost schimbata si trenul a pornit spre Mangalia, acolo unde sunt asteptati sa ajunga vineri, in jurul orei 12:00.

Trenul CFR IRN 1942, Baia Mare - Mangalia face in mod normal 17 ore si 16 minute pana la destinatie, fiind una dintre cele mai lungi curse din Romania.

In iarna, trenurile ramaneau blocate pe sine din cauza gerului. Celebru este cazul din ianuarie 2021, cand sinele pe care circula trenul R 5202 Siculeni-Focsani s-au rupt din cauza gerului.