The Economist da o veste buna pentru economia Romaniei

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 17:37
2957 citiri
The Economist da o veste buna pentru economia Romaniei

Romania ar putea avea o crestere economica de 3,3%, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeana, conform predictiilor realizate de revista The Economist.

"USL are o majoritate confortabila in Parlament, un tratat de pace cu presedintele Traian Basescu si detine controlul principalelor organisme ale statului, astfel ca premierul Victor Ponta are mana libera.

Tensiunile din coalitie vor fi tinute in frau, deoarece ei vor cauta unitate pentru alegerile prezidentiale din 2014, avand in vedere ca USL ar trebui sa aiba un candidat unic", se arata intr-o analiza realizata de publicatia The Economist.

In plus, jurnalistii britanici noteaza ca politicile economice vor fi aliniate cu deciziile luate in acordul cu Fondul Monetar International (FMI), care isi doreste o disciplina fiscala stricta si realizarea de progrese in privarea sectorului energetic de stat si cel al firmelor de transport.

Nu in ultimul rand, sentimentul consumatorului se va imbunatati, iar cresterea volumului exporturilor va sustine in continuare economia tarii, mai scrie The Economist.

Previziunile Guvernului versus The Economist

Pentru anul 2014, The Economist a publicat mai multe estimari pentru economia Romaniei. Astfel, publicatia sustine ca tara noastra va inregistra un avans al produsului intern brut de 3,3%, inflatia va ajunge la 3,1%, iar deficitul bugetar va fi de 2,7% din PIB.

In schimb, previziunile Guvernului sunt mai pesimiste in ceea ce priveste cresterea economica. Astfel, la prezentarea bugetului pe 2014, premierul Victor Ponta a mentionat ca se asteapta la o crestere economica de 2,2% pentru anul viitor.

Guvernul a aprobat bugetul pe 2014: Cel mai mare PIB dupa Revolutie - cum vor fi cheltuiti banii

In schimb, inflatia medie anuala prognozata este de 2,4%, in timp ce deficitul a fost estimat la 2,2% din PIB.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#crestere economica The Economist, #crestere economica 2014, #crestere economica Romania, #economie 2014 , #crestere economica
Comentarii
Poza badea_cartan
badea_cartan
rank 5
Lapte si miere o sa curga pe strazile Romaniei!