Tara faramitata de razboaie care bate la portile zonei eurasiatice: Cere ajutorul Rusiei

Joi, 23 Iulie 2015, ora 13:52
7292 citiri
Tara faramitata de razboaie care bate la portile zonei eurasiatice: Cere ajutorul Rusiei
Foto: egov.sy

Siria flirteaza cu ideea de a intra in Uniunea Economica Eurasiatica, condusa de Rusia, potrivit premierului de la Damasc.

Wael Al Halqi a sustinut de curand ca acest lucru va usura cooperarea cu "prietenii", arata Russia Today.

"Au loc negocieri cu Moscova pentru a ne alatura Uniunii Economice Eurasiatice si in zona vamala libera. Vedem acest lucru ca un beneficiu ce ne-ar putea aduce intarirea relatiilor cu statele prietenoase, in domeniul economic si in cel comercial", a mentionat premierul sirian, intr-un interviu acordat RIA Novosti.

Uniunea Economica Eurasiatica, formata la 1 ianuarie, vrea sa dialogheze cu UE

El a mai spus ca Damascul si Moscova au semnat mai multe contracte pentru construirea unor fabrici de procesare a gazului natural, sisteme de irigare si uzine. Mai mult, exista si o alta intelegere, care dateaza din 2013, legata de explorarea si exploatarea campurilor petroliere siriene de catre rusi. Prima faza va incepe sa fie implementata in curand, valoarea fiind de 88 milioane de dolari.

In alta ordine de idei, Moscova ar putea acorda si un imprumut Damascului. "De asemenea, continua si negocierile legate de acordarea unor noi linii de credit", a punctat Wael Al Halqi.

El si-a mai exprimat dorinta ca Rusia sa ajute Guvernul sirian sa "se descurce cu atacuri brutale, inclusiv cu sanctiunile impuse de Occident".

Uniunea Economica Eurasiatica numara - in afara de Rusia - Belarus, Kazahstan si Armenia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Siria relatii economice Rusia, #Siria Uniune Economica Eurasiatica , #comert
Comentarii