Suspiciune de aflatoxina la porumb

Joi, 28 Martie 2013, ora 12:49
5298 citiri
Suspiciune de aflatoxina la porumb
Foto: calafatlive.blogspot.com

Inspectorii ANSVSA au blocat depozite de 8.000 de tone de porumb apartinand unui om de afaceri din Romania, existand suspiciuni cu privire la posibilitatea infestarii cu aflatoxina.

Potrivit omului de afaceri Mihai Anghel, care are cinci depozite in judetul Dolj, este vorba de porumb din recolta de anul trecut, care nu a fost comercializat, cautandu-se in prezent solutii pentru exportul cerealelor, informeaza Digi 24.

Mihai Anghel sustine ca nivelul aflatoxinei descoperit la analizele preliminare depaseste cu un singur procent nivelul admis.

"S-au sechestrat circa 8.000 de tone si, la analize preliminare s-a constatat un nivel al aflatoxinei care depaseste cu un procent nivelul admis. Analizele ulterioare isi vor spune cuvantul. Nu am comercializat niciun bob de porumb din aceasta recolta, acum asteptam sa gasim solutii pentru exportul lui. Peste tot, dincolo de vointa fermierului, pot aparea astfel de probleme", a precizat omul de afaceri.

Rezultate analizelor derulate de inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) vor fi cunoscute in cateva zile.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca toate alertele alimentare lansate de la inceputul acestui an referitoare la problema laptelui cu aflatoxina, a carnii de cal etichetate drept carne de vita sau a carnii de curcan cu antibiotic au fost inchise.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#aflatoxina porumb, #infestare cereale , #agricultura