Cum împiedică statul român donațiile pentru caritate. "Ce atâta grijă pentru copiii care se culcă flămânzi?"

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 12:35
2978 citiri
Cum împiedică statul român donațiile pentru caritate. "Ce atâta grijă pentru copiii care se culcă flămânzi?"
Unul dintre spitalele construite din donații de Asociația "Dăruiește viața" FOTO Facebook/ Oana Gheorghiu

Sumele aferente sponsorizărilor nu vor mai putea depăși partea din impozitul pe profit, respectiv din impozitul pe venitul microîntreprinderilor datorat de firme pe ultimele patru trimestre și permis de lege.

Propunerea legislativă a fost adoptată luni, 22 noiembrie, de Senat, în calitate de primă cameră.

Într-o postare pe pagina de Facebook, membrul fondator al Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu, se arată indignată de această decizie, având în vedere ca firmele puteau face sponsorizari desuctibile din impozit pe o perioada a 7 ani.

Acum, nu mai pot face sponsorizari mai mari decat impozitul ultimului trimestru, pentru că nu mai pot deduce în anii următori.

"Senatul României a avut, azi, treburi importante și a luat decizii care vor ajuta România pe drumul spre cele mai înalte culmi de progres și civilizație.

Senatorii au decis limitarea faptelor monstruoase pe care ONG-urile și societatea civilă au îndrăznit să le facă, în ultimii ani. Ce atâtea dotări și renovări de spitale, și-au zis, ce atâta grijă pentru copiii care se culcă flămânzi sau pentru cei bolnavi? Ce atâta preocupare pentru mediu, pentru transparență, pentru binele comunității?

Ia gata, gata cu atâta implicare, că acum avem noi nevoie de bănuți, suntem mulți la guvernare, nu ne ajunge ce avem de împărțit, mai vrem, că tare disperați mai suntem.

Așadar, potrivit propunerii legislative aflate, astăzi (22 noiembrie - n.red), pe ordinea de zi a Senatului, sponsorizările efectuate după 1 ianuarie 2022 (sau, în funcție de situație, după data începerii anului fiscal 2022 - 2023) nu se vor mai reporta, adică nu vor mai putea depăși partea din impozitul pe profit sau micro avocatnet.ro", a notat Oana Gheorghiu pe contul său de socializare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#sponsorizari, #senatori, #impozit pe profit, #Oana Gheorghiu, #daruieste viata , #stiri economice