Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Stransa cu usa, Grecia incepe sa-si vanda insulele - cat costa si cine le cumpara

Joi, 07 Martie 2013, ora 22:28
4945 citiri
Stransa cu usa, Grecia incepe sa-si vanda insulele - cat costa si cine le cumpara

Dupa 18 luni de negocieri, Grecia a reusit sa vanda Emirului din Qatar sase insule, gata sa faca orice sacrificiu, numai ca sa atraga investitori pe teritoriul sau.

Pretul nu e mic: 8.600.000 euro, atat a platit emirul Hamad bin Khalifa al Thani, de 58 de ani, pentru placerea de a avea in posesia sa cele sase insule din marea Ionica, informeaza La Tribune.

Khalifa al Thani are o veche pasiune pentru insulele din zona Mediterana, iar primarul din legendara Itaca a aflat recent ca emirul este gata sa mai cumpere inca 18 asemenea insule grecesti, unde doreste sa-si constuiasca palate, pentru a satisface dorintele celor trei sotii ale sale, precum si ale celor 24 de copii, care compun familia emirului.

Primarul din Itaca, domnul Kassiaos, considera ca afacerea este o oportunitate deosebita pentru autoritatile grecesti si intentioneaza sa construiasca o retea de alimentare cu apa potabila, care sa asigure apa in intregul complex de insule, facandu-le astfel mai atractive.

Totul se incadreaza inr-un plan mai mare de colaboare a Greciei cu emiratul Qartar. In februarie, reprezentantii acestuia participasera la o licitatie de proportii, pentru dezvoltarea si modernizarea aeroportului international din Atena, fostul Elliniko.

Cu o luna mai devreme, premierul emiratului, Hamad bin Jassem Al-Thani, a prezentat o oferta privind investirea unui miliard de euro in IMM-uri grecesti, aflate in dificulatate financiara si econmica, in conditiile severe ale crizei.

Evenimentul poate ar trece drept unul de rutina, daca n-am sti ca emirul Hamad bin Jassem Al-Thani este una din cele mai emblematice personalitati din orientul mijlociu. Ferm aliat al Statelor Unite, el a creat demonstrativ la Qatar o universitate americana de inalt nivel, menita sa atraga studenti din intreaga lume araba. Universitatea este condusa de una dintre sotiile emirului, Mozah bint Nasser al Missnet.

O alta sotie a emirului desfasoara si ea o activitate intensa in domeniul educatiei, pentru formarea tineretului mediu, ceea ce trebuie sa constituie baza viitorului nu numai in emiratul sau, ci in intreaga zona araba.

Desi statul este organizat pe baza suveranitatii absolute, emirul este unul din putinii sustinatori activi ai libertatii de opinie din lumea araba, acceptand diversitatea de opinii si libertatea de exprimare.

In Qatar nu exista cenzura, nu exista control asupa intrunirilor publice, presa se desfasoara in largul ei, nestingherita de nimeni si de nimic.

Trebuie remarcat ca in emirat nu s-au inregistrat in ultimii decenii niciun fel de convulsii sociale, iar analistii apreciaza ca linistea interna se bazeaza pe bogatele resurse ale tarii, care provin in principal din bogatele zacamite cu hidocarburi.

Este poate cel mai elocvent exemplu al faptului ca, intr-o tara bogata, nimeni nu se plange, iar conducatorii isi pot permite sa detine nestinghetiri numeroase insule, destule palate si uneori chiar mai multe sotii.

Nimic n-ar umbri fericirea acestei lumi, daca n-am sti ca emiratul Qatar este cel mai mare emitator de dioxid de carbon din lume. Cu asta, isi cam intoxica propria fericire, dar o otraveste si pe a altora.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#insule vanzare Grecia, #emir Qatar cumparare insule Grecia , #recesiune