Lucrare impresionanta pe autostrada Sibiu-Pitesti: "Un pod elegant, cu deschideri mari si o succesiune de curbe largi" VIDEO

Joi, 24 Iunie 2021, ora 18:1811731 citiri
Lucrare impresionanta pe autostrada Sibiu-Pitesti: "Un pod elegant, cu deschideri mari si o succesiune de curbe largi" VIDEO
Santierul viaductului aflat in curs de construire pe lotul Sibiu-Boita al autostrazii A1 FOTO Facebook/ Pro Infrastructura

Specialistii grupati in jurul Asociatiei Pro Infrastructura au realizat o analiza a stadiului lucrarilor efectuate pe lotul 1 al autostrazii A1 Sibiu-Pitesti.

Potrivit datelor adunate pana marti, 8 iunie, lucrarile au ajuns la un stadiu fizic de 40% pe lotul de 14,15 kilometri, intre localitatile Sibiu si Boita.

"In filmare se pot vedea sirurile de basculante in miscare, semn distinctiv al unui santier care avanseaza bine", se arata intr-o postare pe Facebook a celor de la asociatie.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Specialistii mai aduc in discutie si o lucrare de arta care urmeaza sa fie ridicata pe traseul autostrazii.

"Este viaductul de la km 12 (Talmaciu) - un pod in consola, tehnica mai rar folosita la noi.
Rezultatul va fi impresionant: un pod elegant, cu deschideri mari, linii curbe, iar calea de rulare va fi o succesiune de curbe largi, oferind soferilor o vedere frumoasa atat a viaductului, cat si a muntilor Fagaras in fundal. Dezavantajul este durata foarte lunga de executie.

Compromisul care speram sa devina realitate este deschiderea pe un singur fir (semi-profil) a acestui viaduct in toamna anului 2022, impreuna cu restul celor 13 km ai tronsonului, astfel incat soferii sa scape de cosmarul tranzitarii zonei Talmaciu-Vestem", se mai arata in postarea pe Facebook.