Spania va prezenta, joi, masurile de austeritate

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 10:49
1054 citiri
Spania va prezenta, joi, masurile de austeritate
Foto: Daylife

Spania ar trebui sa inceapa aplicarea programului de masuri de austeritate joi, pe fondul unei economii in recesiune si a unei rate a somajului de 25 la suta.

Guvernul din Madrid ar trebui sa anunte un program de 39 de miliarde de euro, prin reduceri de cheltuieli, majorare de taxe si reforme structurale, relateaza BBC News.

De asemenea, vineri, ar trebui sa fie publicate rezultatele testelor de stres asupra bancilor din Spania. Deja au fost alocate 20 de miliarde de euro pentru banci.

Costurile de finantare a Spaniei au crescut, din nou, la un nivel periculos, iar premierul Mariano Rajoy a sugerat ca ar putea cere ajutor financiar international, daca aceste costuri vor fi prea mari pentru o perioada mai lunga de timp.

Spania, a patra economie din zona euro, a reintrat in recesiune in ultimul trimestru din 2011. Pentru acest an, Guvernul a estimat un deficit bugetar de 6,3 la suta, insa multi analisti cred ca va fi mai aproape de 7 la suta.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#masuri austeritate Spania, #Mariano Rajoy masuri austeritate, #recesiune Spania , #recesiune