Soros: Germania este de vina pentru criza din zona euro

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:153262 citiri
Soros: Germania este de vina pentru criza din zona euro
Foto: Daylife

Miliardarul George Soros da vina pe Germania pentru adancirea crizei datoriilor din zona euro, criticand asupra reactia lenta a celei mai puternice economii europene.

"Indecizia Germaniei a intensificat criza din Grecia si a condus la o contagiune care s-a tranformat intr-o criza existentiala pentru Europa", a spus omul de afaceri, in cotidianul Handelsblatt, citat de Novinite.

In plus, miliardarul a cerut guvernului german sa fie de acord cu emiterea de obligatiuni euro, pentru a preveni implozia monedei.

"Doar Germania poate sa inverseze dinamica prabusirii Europei. Germania si alte tari cu rating AAA trebuie sa fie de acord cu un regim al eurobondurilor. Altfel, moneda euro va face implozie", a spus Soros.

In prezent, sistemul de salvare a tarilor cu probleme din zona euro, cum ar fi Grecia, este nesustenabil. Potrivit omului de afaceri, politica Angelei Merkel, cancelarul german, de a face pasi mici, este prea lenta, iar urmatorul pas ar trebui sa fie o expansiune a fondului de salvare.

"Pana ajungem acolo, ratingul AAA al Frantei ar putea fi in pericol", a precizat Soros.