Sondaj: Patru din zece romani vor sa-si schimbe furnizorul de energie electrica

Marti, 15 Iunie 2021, ora 15:56
3144 citiri
Sondaj: Patru din zece romani vor sa-si schimbe furnizorul de energie electrica
Foto: Pixabay.com

40% dintre romani iau in considerare posibilitatea de a incheia un contract pentru furnizarea de electricitate cu alta companie decat in prezent, a anuntat Remus Stefureac, director INSCOP, bazandu-si informatia pe un sondaj realizat de catre INSCOP Research in colaborare cu think-tank-ul Strategic Thinking Group.

"40% dintre respondenti iau in considerare posibilitatea de a schimba furnizorul de energie electrica. Cred ca este un procent important si, in contextul dezbaterilor din ultima vreme din spatiul public, acest lucru inseamna o conectare mai buna la informatii privind tarifele. De asemenea, 36% dintre respondenti indica intentia de a-si schimba furnizorul de gaze", a spus Stefureac.

Romanii mai cred in proportie de 78,3% ca statul ar trebui sa pastreze controlul la companiile energetice unde este actionar majoritar, mai arata sondajul INSCOP.

Totodata, 65,9% dintre romanii sunt de acord ca statul roman sa dezvolte productia de energie din surse nucleare.

Cei mai multi dintre romanii care au aceste intentii au studii superioare, traiesc in mediul urban, in zonele cele mai dezvoltate, precum Bucuresti sau regiunea Vest, si reprezinta o populatie activa, cu varsta intre 30 si 44 de ani.

De asemenea, 86% dintre participantii la sondaj sunt de acord ca gazele din Marea Neagra sa fie exploatate, iar o pondere de 93,8% dintre respondenti cred ca deblocarea acestor investitii este importanta si foarte importanta pentru relansarea economica a tarii.

Potrivit respondentilor, Rusia va fi principalul beneficiar, daca gazele din Marea Neagra nu vor fi extrase.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sondaj energie electrica, #furnizor energie electrica , #stiri economice