Somajul din zona euro atinge noi maxime

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 16:04
1702 citiri
Somajul din zona euro atinge noi maxime

Somajul din zona euro a atins un nou maxim in septembrie, cu 18,49 de milioane de oameni fara un loc de munca, intr-o economie din ce in ce mai slabita.

Rata somajului in zona euro a crescut la 11,6 procente, de la 11,5 procente in luna august, in conditiile in care alti 146.000 de oameni au fost clasifiati drept someri, noteaza New York Times.

Spania, unde economia a fost puternic lovita de scaderea sectorului imobiliar si de masurile de austeritate impuse de guvern, continua sa aiba cea mai ridicata rata a somajului - 25,8 procente. Grecia, de unde a pornit criza datoriilor suverane din Europa, este pe urmatorul loc, cu o rata a somajului de 25,1 procente in iulie.

Austria, cu 4,4 procente, are cea mai scazuta rata a somajului. Pentru intreaga Uniune Europeana, rata somajului s-a mentinut in septembrie la 10,6 procente. Pentru comparatie, SUA are o rata a somajului de 7,8 procente, iar Marea Britanie 7,9 procente.

Analistii estimeaza o noua contractie a economiei europene in trimestrul 3 al anului 2012. In conditiile in care economia globala continua sa scada, iar guvernele europene reduc cheltuielile, estimarile indica o continuare a trendului scazator si in 2013.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#somaj zona euro, #somaj record zona euro, #economie Europa, #criza Europa , #zona euro