Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Semnal pozitiv: O mare agentie de rating a imbunatatit perspectiva pentru Romania

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 12:11
2140 citiri
Semnal pozitiv: O mare agentie de rating a imbunatatit perspectiva pentru Romania

Standard & Poor's (S&P) a confirmat calificativul "BB+" pentru Romania si a imbunatatit perspectiva ratingului de la "stabila" la "pozitiva".

Imbunatatirea perspectivei reflecta cresterea semnificativa a exporturilor, consolidarea fiscala si stabilitatea sectorului financiar, se arata in comunicatul S&P.

Calificativul pentru credite pe termen lung, in valuta si moneda locala, a fost confirmat la "BB+", iar cel pentru imprumuturi pe perioada scurta la "B", se arata intr-un comunicat al S&P. Ratingul pe termen lung are perspectiva pozitiva.

Perspectiva pozitiva incorporeaza posibilitatea unei imbunatatiri a ratingului Romaniei, daca Guvernul respecta programul fiscal si cel de reforma.

"Confimarea ratingului reflecta progresele constante ale Romaniei in privinta ajustarii economiei catre cererea externa, consolidarea fiscala si intarirea stabilitatii sectorului financiar", se mai precizeaza in comunicat.

S&P este singura dintre cele trei mari agentii de rating, incluzand Fitch si Moody's, care evalueaza Romania cu rating din categoria nerecomandata investitorilor (junk). Calificativul "BB+" se afla cu o singura treapta sub categoria recomandata investitorilor.

Moody's evalueaza Romania cu rating "Baa3", cu perspectiva negativa, iar Fitch cu "BBB-", cu perspectiva stabila. Ambele ratinguri sunt pe ultima treapta a categoriei recomandate investitorilor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Standard Poor perspectiva stabila Romania, #imbunatatire perspectiva rating Romania, #rating Romania perspectiva stabila , #rating