Semnal de alarma din Marea Britanie: Zona euro nu e un proiect viabil. E total gresit

Luni, 09 Martie 2015, ora 10:394809 citiri
Semnal de alarma din Marea Britanie: Zona euro nu e un proiect viabil. E total gresit
Foto: Woodford Investment Management

Zona euro nu este un proiect viabil in forma sa actuala, a declarat unul dintre cei mai de succes administratori de fonduri cu capital de risc din Marea Britanie.

Neil Woodford, care si-a infiintat o firma proprie anul trecut, a spus ca uniunea monetara se bazeaza pe un fundament gresit si se asteapta ca "stresul si tensiunile" sa creasca in continuare, potrivit BBC.

Zona euro e deja dezbinata. Aici intra cine poate si pleaca cine nu mai poate

"E foarte simplu: e total gresit sa pretinzi ca Grecia e Germania", a spus omul de afaceri, intr-un interviu acordat postului de televiziune citat.

Grecia mareste miza in negocieri: Ameninta cu alegeri sau referendum

De asemenea, el a punctat faptul ca incertitudinea legata de apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana (UE) va dauna economiei acestei tari.

Partidul Conservator a promis ca va organiza un referendum pe aceasta tema daca va castiga alegerile generale din 2015.

In prezent, premierul David Cameron incearca sa renegocieze cu liderii de la Bruxelles termenii care leaga statul insular de restul UE.

"Cred ca posibilitatea organizarii unui referendum va pune frana investitiilor straine si va crea incertitudine pentru mediul de afaceri", a spus Woodford.

Omul de afaceri a devenit unul dintre cei mai de succes administratori de fonduri cu capital de risc, in timpul carierei sale de 25 de ani la Invesco Perpetual, iar anul trecut si-a infiintat propria firma, Woodford Investment Management.