Sectorul constructiilor a crescut in plina pandemie. Pe ce segmente de piata s-au concentrat dezvoltatorii imobiliari

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 10:39
3476 citiri
Sectorul constructiilor a crescut in plina pandemie. Pe ce segmente de piata s-au concentrat dezvoltatorii imobiliari
Piata cosntructiilor a inregistrat o crestere FOTO: pixabay.com

Lucrarile de constructii au crescut cu 3,3% in februarie 2021, fata de aceeasi luna a anului anterior, potrivit datelor publicate, vineri, 16 aprilie, de Institutul National de Statistica (INS).

"In februarie 2021, comparativ cu februarie 2020, volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a crescut pe total cu 3,3% . Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi (+6,9%).

Lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 5,2%, respectiv cu 1,1%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti (+9,6%) si la cladirile rezidentiale (+3,2%). Cladirile nerezidentiale au scazut cu 5,2%", se arata in comunicatul INS.

S-a lucrat mai mult in constructii in februarie anul acesta fata de anul trecut

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 1% in februarie 2021, fata de februarie 2020.

Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi (+3,5%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 13,7%, respectiv cu 2,1%.

Piata imobiliara da semne de revenire. Ce arata indicele Imobiliare.ro

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti (+8,3%). Cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale au scazut cu 13,9%, respectiv cu 5,4%, potrivit INS.

Lucrarile de constructii noi, in crestere

Volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a scazut pe total in primele doua luni din 2021, cu 0,6%, fata de aceeasi perioada din 2020. Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-6,7%) si la lucrarile de reparatii capitale (-5,7%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 2,0%. Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi la cladirile nerezidentiale (-12,8%) si la cladirile rezidentiale (-5,6%). Constructiile ingineresti au crescut cu 11,2%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Au crescut importurile de gaze. Estimări privind producția internă
Au crescut importurile de gaze. Estimări privind producția internă
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 tone echivalent petrol (tep), cu 18,2% mai mare (+31.900) faţă de cea din perioada...
#constructii, #piata imobiliara, #INS , #stiri economice