Saracia i-a impins pe romani sa-si cumpere mai mult biciclete, decat masini

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 23:422478 citiri
Saracia i-a impins pe romani sa-si cumpere mai mult biciclete, decat masini
Foto: monitorulcj.ro

Numarul de bicicletele vandute a depasit in multe din tarile europene numarul de masini noi. In Marea Britanie, s-au vandut 3 milioane de biciclete in 2012, in comparatie cu doar 2 milioane de de masini noi. Decalajul cel mai mare se inregistreaza in Romania.

Romania se afla in varful topului la acest indicator, cu 380.000 de biciclete vandute si doar 72.000 de masini, arata Daily Mail, citand site-ul NPR, cel care a realizat statistica.

In topul tarilor cu cele mai multe biciclete si cele mai putine masini vandute, Romania este insotita de Grecia, Ungaria, Slovenia si Lituania.

Trendul e insa vizibil in alte 23 de tari ale Uniunii Europene. Cercetatorii pun totul pe seama recesiunii. Singurele tari unde situatia sta invers sunt Luxemburg si Belgia, unde vanzarile de masini continua sa le depaseasca pe cele de biciclete.

Datele venite de la Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile arata ca vanzarile de automobile noi au scazut cu 6,3% in iunie. In primele 6 luni ale anului s-au vandut doar 6,44 milioane de masini in Europa

Marea Britanie e singura tara in care exista un trend in urcare al vanzarilor de masini, acestea crescand cu 10%, in timp ce in Franta si Germania vanzarile au scazut cu 8,4% si, respectiv, 4,7.