S&P: Ratingul de tara al Romaniei, la limita recomandata investitiilor

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 23:022755 citiri
S&P: Ratingul de tara al Romaniei, la limita recomandata investitiilor
Foto: CNN

StandardPoor's a anuntat ca mentine ratingurile Romaniei la nivel BBB-, ultima treapta recomandata investitiilor, decizia fiind luata datorita scaderii datoriei externe si a deficitului bugetar.

Ratingul pentru imprumuturi in valuta si moneda locala pe termen lung ale Romaniei este mentinut la BBB- cu perspectiva stabila, la fel ca si in cazul Rusiei, Braziliei si Indiei, a anuntat vineri SP, informeaza Bloomberg.

Agentia anticipeaza ca din acest an pana in 2017 PIB-ul va inregistra o crestere medie de 2,7%, cu o imbunatatire treptata a cererii interne.

In contextul alegerilor din luna noiembrie, SP spune ca nu se asteapta ca alegerile prezidentiale sa influenteze in vreun fel performantele economice ale tarii.

Ratingul poate fi imbunatatit daca vor fi implementate cu succes masuri precum continuarea procesului de consolidare fiscala, reformele finantelor publice si restructurarea intreprinderilor de stat, noteaza SP.

In luna mai, SP a revizuit pentru prima data ratingul Romaniei de la BB+, insemnand cea mai ridicata treapta din categoria "junk", la "BBB-", ultima treapta din categoria recomandata investitorilor.

Comentarii